Full de ruta europeu per aixecar conjuntament les mesures de contenció

0
324

La Comissió Europea i el president del Consell Europeu han presentat aquesta setmana un full de ruta conjunt per aixecar progressivament les mesures de contenció imposades arran de la pandèmia de coronavirus.
 
Les mesures extraordinàries que ha calgut que prenguin els estats membres i la UE estan funcionant. Han alentit la propagació del virus i han salvat milers de vides. Tot i així, aquestes mesures i la incertesa que generen tenen un cost enorme per a tothom, per a la societat i per a l’economia, i no poden durar indefinidament.
 
El full de ruta europeu reconeix les característiques específiques de cada estat membre, però estableix un seguit de criteris que cal respectar abans de començar a aixecar les mesures restrictives. També inclou un grapat de recomanacions per garantir una sortida gradual, consolidada i coordinada a tota la UE.
 
«La nostra prioritat principal és salvar vides i protegir els europeus del coronavirus. Alhora, però, és arribat el moment de mirar cap al futur i de centrar-se en la preservació de les economies domèstiques. Tot i que la situació de cada estat membre continua sent molt diferent, tots els europeus es demanen amb tota la raó del món en quin moment i en quin ordre es podran aixecar les mesures de confinament. En tots els casos cal planificar-ho amb responsabilitat, fent servir uns bons fonaments i mirant de trobar un l’equilibri adequat entre la protecció de la salut pública i el bon funcionament de les nostres societats. Vet aquí per què la Comissió ha fet un catàleg d’orientacions, criteris i mesures que han de servir de base per poder actuar de manera enraonada. La força d’Europa rau en el seu equilibri social i econòmic. Tots aprenem els uns dels altres i ajudem la Unió Europea a desempallegar-se d’aquesta crisi», ha declarat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.
 
Ara bé, a mesura que es van aixecant progressivament les mesures de confinament, cal planificar una estratègia de recuperació, revitalitzar l’economia i tornar a la via del creixement sostenible. Això vol dir fer una doble transició cap a una societat digital i cap a una societat més verda i aprendre totes les lliçons que puguem de la crisi actual pel que fa al nivell de preparació i al nivell de resiliència de la UE. Amb vista al proper pressupost a llarg termini de la UE (marc financer pluriennal) i al programa de treball actualitzat de la Comissió per al 2020, la Comissió farà un pla de recuperació basat en una proposta que haurà estat renovada.
 
Mes informació
 
 
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.