Es tracta de dues sessions de reflexió i sensibilització dirigides a les institucions públiques i a les entitats privades que treballen en els sectors de la discapacitat i la salut mental
Es tracta de dues sessions de reflexió i sensibilització dirigides especialment a les institucions públiques i a les entitats privades catalanes que treballen en els sectors de la discapacitat i la salut mental. L’objectiu és consolidar una línia d’actuació conjunta i a llarg termini en salut pública i cooperació.
La salut pública ha estat un eix important en les actuacions que es desenvolupen a Catalunya en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament. Sovint, però, en països del sud, les competències en salut depassen l’àmbit local i això dificulta molt l’actuació. En els darrers anys, especialment a Centreamèrica (bàsicament Nicaragua i Guatemala), han anat sorgint projectes, secundats per ajuntaments i entitats catalanes, centrats en l’atenció directa a persones afectades per la malaltia mental i a persones amb discapacitat, especialment motriu.
El president de la Diputació de Girona ha assenyalat en el seu discurs que «l’optimització dels recursos públics en el disseny de polítiques de prevenció i promoció de la salut esdevé un element clau per fer més i millors polítiques que incideixin en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans».
Ponències, debats i taules per impulsar accions
En la jornada de Girona s’ha presentat el projecte per a la creació d’una xarxa centreamericana de distribució i comercialització de components de cadires de rodes i material d’incontinència, gestionat des de les mateixes organitzacions de persones amb discapacitat. Aquest dijous es llegirà i se signarà un manifest sobre aquest treball transversal per ajudar a potenciar i fer visibles aquestes accions que es realitzen en el camp de la cooperació municipal.