A través del conveni signat entre la Diputació de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional (el passat mes de juny), Granollers i Mataró s’han sumat a la iniciativa MetròpolisFPLab, en el marc del projecte transformador “Noves Oportunitats Educatives 4.10” en la lluita contra l’abandonament escolar, especialment adreçat a joves entre els 16 i 24 anys
D’aquesta manera arrenca una nova edició del MetròpolisFPLab on empreses participants al projecte llancen un repte a l’alumnat de Barcelona, la seva Àrea Metropolitana, i ara també als joves de Granollers i Mataró, reptes variats de temes com la logística, la innovació tecnològica, el desenvolupament i la construcció.
A la vegada, l’alumnat guanyador de l’anterior edició ja comença la seva beca a les empreses corresponents. Els equips que van donar solució als reptes del curs passat seguiran desenvolupant la seva idea guanyadora a la mateixa empresa que els va llaçar el repte, mitjançant una beca remunerada de dos mesos.
Els participants d’enguany poden presentar les seves sol·licituds per participar-hi a partir del proper 17 d’octubre quan s’obrirà la 5a convocatòria del projecte. En les quatre edicions anteriors hi han pres part 2.881 alumnes i s’han registrat 805 equips que han presentat 42 reptes innovadors.
El projecte MetròpolisFPLab es va presentar el 5 d’octubre a Mataró i el 7 d’octubre a Granollers, i a la convocatòria van assistir diferents representants dels centres de Formació Professional d’ambdós municipis i representants municipals.
La Diputació de Barcelona també col·labora amb la Fundació BCN FP en el Pla de Mesures per a la innovació a l’FP. El projecte potencia iniciatives que posen en valor l’experimentació, el foment de competències clau i el treball en equip, i es guia per la millora de l’èxit educatiu i la inserció laboral.
Aquestes col·laboracions s’emmarquen en el projecte transformador “Noves Oportunitats Educatives 4.10” que impulsa una estratègia i articula un conjunt de recursos que posen en marxa un sistema integral d’acompanyament a la població jove de 16 a 24 anys en risc d’abandonament escolar prematur. En aquest moment, el NOE 4.10 ja ha arribat a 94 ens locals de la província, que han rebut algun suport econòmic, tècnic o material.
La corporació d’acord amb la seva funció d’eina de cooperació amb el món local, assumeix un ferm compromís en la lluita contra l’abandonament escolar prematur. Durant l’actual mandat 2021-2023 ja s’han destinat gairebé 14 milions d’euros. Concretament 3,9 milions pel projecte NOE 4.10 de Noves Oportunitats contra l’abandonament prematur d’estudis i 10 milions pel projecte TTT-Treball, Talent i Tecnologia per requalificar les competències professionals.