#HistòriesUE, ens expliques la teva?

0
405

09.11.16

Participació ciutadana, debats i consultes

Aquest any des de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona hem dut a terme la campanya #HistòriesUE on cada mes hem donat a conèixer una història personal en la qual la UE hi té un paper important: una parella que es va conèixer durant el seu Erasmus i ara tenen un bebè, el fundador d’una pime que està més a prop de complir el seu somni i crear un globus que arribi a l’espai gràcies a un ajut europeu o la directora de cinema Isabel Coixet que ha rebut finançament de la UE per a molts dels seus films, entre d’altres.  Ara demanem als ciutadans que ens expliquin la seva pròpia història. Entre totes les que rebem n’escollirem una per rodar el 13è vídeo i afegir-lo a l’univers de les #HistòriesUE.
 
Si has gaudit d’una beca de la Unió Europea, si estàs involucrat en un projecte europeu o si la UE ha jugat un paper important en la teva vida, tens una història amb estrella. Si ens l’expliques podries ser el protagonista d’un dels nostres vídeos #HistòriesUE. Per participar en el concurs pots escriure la teva història aquí o penjar un vídeo  al teu Twitter o Instagram amb l’etiqueta #HistòriesUE
 
Entre totes les històries que ens arribin, un jurat format per membres de la Comissió Europea, del programa de Televisió de Catalunya, Blog Europa; i especialistes en producció audiovisual i publicitat n’escolliran una. Aquesta serà la 13a de les #HistòriesUE i, per tant, el seu autor protagonitzarà un vídeo de la UE.
 
#HistòriesUE
 
Durant tot l’any 2016 i amb l’objectiu de commemorar el 30è aniversari de l’adhesió a la UE, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha publicat una sèrie de 12 vídeos d’uns dos minuts (una cada mes) de amb una història personal on la UE hi ha jugat un paper important. Cada vídeo està dedicat a un programa europeu i mostra el valor afegit que ha aportat als ciutadans de Catalunya i les Illes Balears el fet de pertànyer a la UE.
 
El mes de gener es va llançar el tràiler de la sèrie, i des de llavors s’ha emès la història d’en Nelson, un jove que va marxar a Brussel·les amb una beca Leonardo i que s’hi va quedar a viure; la d’Isabel Coixet, que fa referència al programa MEDIA de suport al sector audiovisual europeu; la dels fesols de Santa Pau, que han estat el darrer producte en obtenir la Denominació d’Origen Protegida europea, la de la ‘família Erasmus’ amb en Jacob, la Mireia i en Max; la d’en Carles Oliver, un arquitecte formenterenc que utilitza la posidònia marina com a aïllament natural; la de zero2 infinity, una empresa innovadora que ha rebut fons europeus per fer arribar un globus a l’espai; la de dos científics, l’Albert i l’Elisenda, que han tornat dels EUA a fer recerca a Catalunya gràcies a una beca del Centre Europeu de Recerca;  la de La volta, un mercat d’art KM0 que ha ajudat a reactivar el barri de Sant Narcís, a Girona; la de la Rut Martí, una jove bagenca que va participar  en el Servei de Voluntariat Europeu a Irlanda; la del Marc Bosc, un jove que va decidir deixar la seva vida a la ciutat per anar-se’n a fer de pagès a l’Empordà gràcies a un ajut de la Política Agrària Comuna.  
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.