El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ho va afirmar durant la presentació de l’informe “Qui és qui en el món de la innovació a Tarragona”, del catedràtic Agustí Segarra
El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va participar ahir en l’acte de presentació de l’informe “Qui es qui en el món de la innovació a Tarragona”, del catedràtic Agustí Segarra. El treball s’emmarca en la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial creada per la Universitat Rovira i Virgili en col·laboració amb la Diputació de Tarragona per fomentar la competitivitat de les empreses de la demarcació de Tarragona.
L’acte, que va tenir lloc a la Facultat d’Economia i Empresa de la URV a Reus, va comptar també amb la participació del rector de la URV, Francesc Xavier Grau, i del director de l’Institut de Gestió de la Innovació i el Coneixement (INGENIO, CSIC-UPV), Ignacio Fernández.
Durant la seva intervenció, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va fer una crida a la innovació per part del sectors públic i privat, encara que es visquin “temps d’incertesa”, tot afirmant que “la innovació té dues fases bàsiques: la generació d’idees i la posterior implantació dels serveis que resultin”. En aquest sentit, “només aprenent a gestionar la incertesa i activant la creativitat trobarem nous camins”, va afegir.
A més, Josep Poblet va explicar les accions que des de la Diputació s’estan impulsant per aconseguir l’excel·lència en els més de set-cents serveis que ofereix actualment, optimitzant els recursos emprats en el seu desplegament. En aquest sentit, la Diputació de Tarragona està introduint la metodologia PMI, del Project Management Institut, i la ISO 10006, de gestió de la qualitat dels serveis “amb la finalitat d’ordenar i alinear la gestió dels projectes, en definitiva, de les innovacions”.
Josep Poblet ha mostrat el seu desacord amb les reformes legislatives anunciades per l’Estat en l’àmbit de l’administració local, ja que “se situen molt lluny d’aquests principis i perdrem una gran oportunitat de situar-nos en posicions punteres pel que fa a la innovació en aquest camp”, va afirmar.
La Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial té com a objectiu principal crear un punt d’anàlisi, reflexió i debat per promoure la innovació i la competitivitat de les empreses de la demarcació de Tarragona. Des de la càtedra es facilita l’enllaç amb els diferents parcs científics i tecnològics, grups de recerca i altres centres tecnològics, tant a escala regional, estatal com europea.
D’una banda, es duen a terme estudis i informes sobre el sistema territorial d’innovació que s’està configurant a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona, posant especial èmfasi en la realitat del teixit empresarial. D’una altra, impulsa un fòrum de debat que permet confeccionar un resum executiu sobre les principals actuacions que cal dur a terme per millorar la incorporació sistemàtica de canvis en els productes, els mètodes de producció, les estructures organitzatives i els canals d’accés als mercats.