Les inscripcions per als premis de Capital Verda Europea 2020 i Fulla Verda Europea 2019 ja estan obertes.
La Comissió Europea ha obert la competició entre ciutats grans i petites d’arreu d’Europa per aquests prestigiosos guardons, que reconeixen les fites mediambiental i l’excepcional compromís amb el desenvolupament urbà sostenible. En aquestes edicions vinents, els guanyadors de la Capital Verda Europea i la Fulla Verda Europea rebran per primer cop un incentiu financer per impulsar els seus programes mediambientals!
El guanyador del premi Capital Verda Europea rebrà 350.000€, mentre que el guanyador de la Fulla Verda Europea en rebrà 75.000. Les ciutats amb una població superior als 100.000 habitants poden presentar-se per ser Capital Verda Europea, mentre que la Fulla Verda Europea accepta la participació de ciutats petites (d’entre 20.000 i 100.000 habitants).
A més dels incentius financers, els guanyadors de la Capital Verda Europea i la Fulla Verda Europea obtindran nombrosos beneficis:
- Increment del turisme i la inversió
- Prestigi internacional i cobertura mediàtica
- Pertinença a l’exclusiva xarxa de guanyadors del premi i contacte amb un grup de reduït de ciutats per compartir idees i experiències per promoure la sostenibilitat mediambiental
- La inscripció als premis ajuda les ciutats a avaluar els seus progressos mediambiental i a recollir indicadors per comparar-se amb les seves ciutats homologues
- Impulsar la situació de la ciutat per accelerar les accions mediambientals
El Comissari Europeu per al Medi ambient, els Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella: “Els premis Capital Verda Europea i Fulla Verda Europea estan sent cada cop més importants a mesura que ens esforcem per gestionar les nostres ciutats i pobles contra els reptes del creixement poblacional, la pressió de les fonts de recursos i les nostres responsabilitats per gestionar el canvi climàtic. Les Capitals Verdes Europees i les Fulles Verdes proveeixen una inspiració vital i motivació per ajudar altres ciutats a trobar solucions, tant a nivell europeu com global”.
En les últimes edicions, la ciutat membre del Pacte dels Alcaldes, Oslo (Noruega) va guanyar el premi Capital Verda Europea 2019, així com al 2018 el premi Fulla Verda Europea va ser atribuït a les també ciutats signants del Pacte Leuven (Bèlgica) i Växjö (Suècia).
- Tota la informació sobre el procés d’aplicació a la Capital Verda Europea 2020 i la Fulla Verda Europea 2019.
- Les inscripcions a ambdós premis poden presentar-se fins el 18 d’octubre.
*Font: Pacte dels Alcaldes.