Inversions necessàries per la transició energètica local

0
248

Un nou informe sobre ‘Les inversions necessàries per a la transició energètica’ presenta els casos d’estudi de cinc signants del Pacte d’Alcaldes: Ghent, Frederikshavn, Bordeaux-Métropole, Sevilla i Tallinn. Aquestes ciutats líders estimen les inversions locals necessàries per a la transició energètica. 
 
Ghent
 
La ciutat de Ghent a Bèlgica està implementant una política energètica inclusiva que permet a tothom tenir accés a energia neta i a tecnologies innovadores. El principal projecte ‘L’energia del barri’ (Buurzame Strom) recolza la instal·lació de panells solars als barris amb menys renta. Per tal d’aconseguir la transició energètica cap a una ciutat de carbó neutral el 2050, la inversió necessària estimada és de 750 milions d’euros. 
 
Frederikshavn
 
La ciutat de Frederikshavn a Dinamarca té l’ambiciós objectiu d’ aconseguir el 100% d’energia renovable el 2030. Frederikshavn necessitarà 1 bilió d’euros per aconseguir aquest objectiu. El gran repte per a Frederikshavn és encoratjar a tots els ciutadans i actors privats a participar de la transició. La ciutat ha decidit liderar a partir de l’exemple mitjançant reformes ambicioses d’edificis i accions de mobilitat rellevants. 
 
Bordeaux-Métropole
 
A França, la ciutat de Bordeaux-Métropole està preparant el camí per a la transició energètica buscant convertir-se en una metròpoli energètica a partir del 2050,  concretament a través d’una col·laboració entre les àrees urbanes i rurals. En el període de 2017-2022, les inversions estan previstes per un import de 535 milions d’euros, la qual cosa, si es manté, comportaria una inversió de 2,7 milions d’euros el 2050. La ciutat es centra en l’acció de coordinació i de facilitar mitjançant el suport de projectes d’èxit, com ara el projecte del seu clúster industrial insígnia, l’ecoparc de Blanquefort. 
 
Sevilla
 
La ciutat espanyola de Sevilla està també liderant una transició energètica ambiciosa per a arribar a ser un model de mobilitat sostenible. La ciutat ha projectat una inversió de 264 milions d’euros per al període 2012-2020, i en necessita una altra d’1 bilió d’euros el 2050. Sevilla es centra en la mobilitat sostenible en la transició energètica establint una notable xarxa de ciclisme i zones de vianants per reduir la contaminació de l’aire i incentivar als ciutadans a no utilitzar els seus cotxes. 
 
Tallinn
 
L’exemple de la capital d’Estònia, Tallinn ressalta com el sector de la calefacció i de la refrigeració també juguen un paper crític en les inversions a llarg termini per a la transició energètica. Tallin està mobilitzant 300 milions d’euros en accions energètiques i climàtiques, i espera ser una de les principals ciutats de l’ Europa de l’est en baix nivell de carbó amb edificis intel·ligents i ambiciosos i mobilitat intel·ligent. La ciutat ha estimat que necessitarà una inversió de 900 milions d’euros per al 2050. 
*A text from the ‘Covenant of Mayors’

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.