Aquesta ha estat la cinquena sessió del VI Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local, que XALOC organitza amb l’objectiu d’analitzar com afecten els ens locals les modificacions legals i jurisprudencials més recents.
Imatge del seminari a l’Hotel Carlemany de Girona.
XALOC (Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona) va realitzar ahir al matí una jornada de formació sobre contractació adreçada a secretaris, interventors i tècnics municipals de les comarques gironines, a l’Hotel Carlemany de Girona. Aquesta ha estat la cinquena sessió del VI Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local, que XALOC organitza amb l’objectiu d’analitzar com afecten els ens locals les modificacions legals i jurisprudencials més recents. El seminari ja ha dedicat aquest any dues sessions a la nova Llei de contractes del sector públic, atenent als canvis i dubtes que ha generat a treballadors municipals i càrrecs electes l’adaptació a aquesta norma.
Durant la presentació de la jornada, el president de XALOC i diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha explicat que «els canvis legals en contractació generen dubtes i petits problemes als ajuntaments. Amb aquesta jornada, facilitem als treballadors municipals l’adaptació a aquesta Llei».
La jornada ha constat de dues ponències. La primera s’ha titulat «El projecte de Llei de contractes fet llei» i ha estat a càrrec de José María Gimeno Feliu, que és catedràtic de dret administratiu de la Universitat de Saragossa i que fins fa uns mesos havia presidit el Tribunal Administratiu de Contractes Públics d’Aragó. La segona ponència, «Execució del contracte i la modificació de les prestacions contractuals», l’ha pronunciat Patricia Valcárcel Fernández, que és professora de dret administratiu de la Universitat de Vigo.
El VI Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local preveu tres sessions més fins a final d’any. La primera se centrarà en l’urbanisme i tindrà lloc el 26 d’octubre. Les altres dues tractaran sobre convenis administratius i el dret d’accés a la informació pública i la protecció de dades. El seminari s’organitza en col·laboració amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) i s’ha consolidat com un referent en la formació de treballadors d’ajuntaments de la demarcació.