La jornada ha posat l’accent en el potencial coeducatiu dels pobles i ciutats vers la diversitat existent en les maneres d’estimar i en les múltiples identitats de gènere.
La jornada s’ha celebrat a l’Espai Francesca Bonnemaison. Foto: Diputació de Barcelona.
En el marc del programa LGBTI impulsat per la Diputació de Barcelona, avui s’ha celebrat a l’Espai Francesca Bonnemaison, la jornada “Diversitat afectiva i sexual, un repte per al món local”, que ha posat l’accent en el potencial coeducatiu dels pobles i ciutats vers la diversitat existent en les maneres d’estimar i en les múltiples identitats de gènere. Tant el diputat d’Igualtat i Ciutadania, Antoni García, com el diputat d’Educació, Rafael Homet, que hi han participat, han remarcat la importància de l’acompanyament que des de la Diputació s’ofereix al territori per tal d’assolir un país igualitari i lliure d’LGBTIfòbia.
Antoni Garcia ha destacat l’«aposta de la Diputació per oferir als ens locals suport per a la implementació de polítiques d’igualtat». I Homet ha assenyalat el «paper clau de l’educació: cada alumne és diferent, l’entorn és fonamental i les emocions són centrals en els aprenentatges».
Des de l’àmbit d’Igualtat i Ciutadania de la corporació s’impulsa el programa LGBTI, per promoure el valor de la diversitat sexual i sensibilitzar la ciutadania, els agents socials i els mitjans de comunicació sobre el model hegemònic heterosexual i les discriminacions vers les persones LGBTI.
A la jornada d’avui, en què han participat més de 130 persones, s’han pogut compartir reflexions promogudes per Lucas Platero, i experiències educatives, amb la finalitat de donar suport al món local en el desplegament i aplicació de polítiques públiques LGBTI. Dins la segona taula, entre d’altres, han participat la directora de l’infoK, Laia Servera, aportant la mirada des dels espais de comunicació, que poden ser agents de transformació social
Aquesta és una més de les accions que s’impulsen en el marc de la campanya institucional per commemorar el 28 de juny, dia per l’Alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. Els ajuntaments també tenen a la seva disposició tot el material comunicatiu i accions de sensibilització, així com més de 50 tallers que es realitzaran al llarg d’aquestes setmanes.
La jornada també ha servit per lliurar i fer difusió de la Guia per a l’elaboració de plans locals d’igualtat LGBTI, instrument que es posa a l’abast dels municipis per tal de facilitar-los el desplegament dels plans locals LGBTI i que és fruit d’un treball entre l’Oficina de les Dones i LGBTI de la Diputació de Barcelona, amb diferents ajuntaments i entitats de la demarcació.