El curs està orientat al personal tècnic i administratiu, als càrrecs electes dels ajuntaments i consells comarcals i a les entitats de la província de Girona que tinguin relació amb l’àmbit de l’habitatge, dintre del Pla de Formació 2018 de la Diputació de Girona.
Imatge de la jornada. Foto: DDGI.
Aquest dimarts, 19 de juny de 2018, ha tingut lloc la Jornada sobre Innovació i Col·laboració entre l’Administració i la Ciutadania en Projectes Locals, organitzada pel Departament d’Habitatge de la Diputació de Girona.
L’objectiu de la jornada és conèixer actuacions innovadores i actuacions ciutadanes en col·laboració amb l’Administració per fomentar la transversalitat de les polítiques locals d’habitatge i la coordinació dels diferents actors en el territori, i per promoure la col·laboració entre administracions, ciutadania i actors privats. Així mateix, s’hi treballa la creativitat i la innovació des del punt de vista de l’aprenentatge enfocat a la captació d’habitatges privats per destinar-los a usos socials.
Fermí Santamaria, vicepresident segon i president de l’Àrea de Cooperació Local de la Diputació de Girona, ha obert la jornada, que s’emmarca dintre del Pla de Formació 2018 de la Diputació de Girona.
En paraules de Fermí Santamaria, «en una societat canviant com la nostra ens cal més que mai posar en pràctica eines i recursos d’innovació que afavoreixin noves formes de col·laboració entre l’Administració que representem i la societat que servim». I tot seguit ha destacat: «Ens movem en un context marcat per les interrelacions entre diferents actors amb el propòsit d’aconseguir quotes majors de benestar i de qualitat de vida. En aquesta jornada coneixerem diferents actuacions innovadores i actuacions ciutadanes en col·laboració amb l’Administració dirigides a: fomentar la transversalitat de les polítiques locals d’habitatge; coordinar els diferents actors en el territori, i promoure la col·laboració entre administracions, ciutadania i actors privats».
La sessió ha continuat amb els ponents Joan Rodríguez, cap del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que ha parlat de «Microcrèdits del Servei Comarcal d’Habitatge de l’Alt Penedès»; Raquel Rodríguez, assessora experta en energia d’Ecoserveis, que hi ha participat amb la ponència «Subvencions a entitats per a activitats i projectes de l’àmbit dels afers socials i les famílies (2017) de la Generalitat de Catalunya», i Joan Manuel González, arquitecte de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que ha presentat el projecte «Renovem els barris» de Santa Coloma de Gramenet.
La jornada ha acabat amb una dinàmica específica amb l’objectiu de treballar la creativitat i la innovació des del punt de vista de l’aprenentatge enfocat a la captació d’habitatges privats per destinar-los a usos socials. Aquesta dinamització («Com podem potenciar la creativitat i la innovació en l’àmbit de la captació d’habitatge?») ha estat conduïda per Quim Casas, assessor en comunicació, i ha estat enfocada a les borses de mediació.