Es tracta d’una acció organitzada per l’Agència Catalana de Turisme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes per promocionar la Destinació de Turisme Esportiu
Avui han marxat de tornada als seus països d’origen els 10 touroperadors escandinaus que durant aquests darrers dies han estat fent una visita a diverses localitats catalanes per conèixer de primera mà equipaments esportius i, al mateix temps, els atractius d’aquestes poblacions.
Durant aquesta estada a Catalunya, els operadors turístics que procedien de Noruega, Islàndia i Suècia han pogut visitar entre d’altres instal·lacions la Ciutat Esportiva Blanes i també han pogut fer una degustació gastronòmica dels productes del municipi en un restaurant arran de mar. Els touroperadors nòrdics van elogiar les excel·lències de la Ciutat Esportiva Blanes, que van qualificar com un equipament de primer ordre a nivell europeu, ideal per a la pràctica de diverses disciplines esportives, una de les aficions més esteses als seus països d’origen. En aquest sentit, van quedar tant encantats, que fins i tot es van animar a jugar un partidet de bàsquet a una de les pistes de l’equipament blanenc.
La visita a la Ciutat Esportiva(FAM Sport Training Campus Destination) l’ha organitzat l’Agència Catalana (ACT) de Turisme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i forma part de les accions promocionals del segell de Destinació de Turisme Esportiu que certifica l’ACT a tots aquells municipis catalans que disposen d’infraestructures i serveis d’alta qualitat per a la pràctica de l’esport. Els touroperadors van arribar a Catalunya diumenge passat 26 de maig i, a banda de visitar Blanes, també han estat a Salou, Calella, Santa Susanna, Santa Coloma de Farners i Lloret de Mar.
Els objectius del segell de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) són promocionar i comercialitzar l’oferta turística catalana relacionada amb els esports entre un segment de la demanda molt concret però d’alta qualitat: esportistes d’alta competició, turistes que centren les vacances en l’esport i que practiquen esport durant el temps d’esbarjo o públic visitant amants dels grans esdeveniments esportius.
Actualment es considera que el segell DTE és una eina perfecta per diversificar l’oferta turística catalana i propiciar-ne la desestacionalització i ja hi ha 13 municipis que compten amb aquesta distinció: Amposta, Banyoles-Pla de l’Estany, Blanes, Calella, Cambrils, Castelldefels, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, La Seu d’Urgell, Lloret de Mar, Salou, Santa Susanna, Sort i Val d’Aran.