Integra Therapeutics, spin-off de la Universitat Pompeu Fabra, rebrà 10,5 milions d’euros de la Comissió Europea per a desenvolupar la plataforma FiCAT i iniciar una teràpia gènica per a una malaltia hepàtica pediàtrica greu.
Fins a 10,5 milions d’euros són els que rebrà la plataforma FICAT (Functional Integration of Customized Advanced Therapeutics), un projecte innovador en el camp de les teràpies avançades liderat per Integra Therapeutics, una empresa biotecnològica derivada de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) .
Amb aquest finançament es reforça el potencial per revolucionar la medicina gènica i pretén ser un gran impuls per al desenvolupament del primer producte terapèutic en fases regulatòries preclíniques i clíniques per a una malaltia pediàtrica amb una gran necessitat mèdica no coberta.
Integra Therapeutics participa al Pla de Doctorats Industrials amb un projecte atorgat el 2021 en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF). El projecte, anomenat Unilarge, investiga noves teràpies d’edició gènica. Aquesta col·laboració posa de manifest la importància de fomentar sinèrgies entre el món acadèmic i empresarial per assegurar que els avenços científics arribin de manera efectiva al mercat i beneficiïn els pacients.