La Comissió desemborsa 13.000 milions d’euros a sis Estats membres amb càrrec a l’instrument SURE

0
555

La Comissió Europea ha desemborsat 13 000 milions d’euros a sis Estats membres en el sisè tram de l’ajuda financera a càrrec de l’instrument SURE. Es tracta del tercer desemborsament de 2021. En les operacions d’avui, Txèquia ha rebut 1 000 milions d’euros, Bèlgica 2 200 milions d’euros, Espanya 4060 milions d’euros, Irlanda 2 470 milions d’euros, Italia 1 870 milions d’euros i Polònia 1 400 milions d’euros. Aquesta és la primera vegada que Irlanda rep finançament amb càrrec a l’instrument. Els altres cinc països de la UE ja s’han beneficiat de préstecs amb càrrec a l’instrument SURE.

Els préstecs ajudaran als Estats membres a fer front a l’augment sobtat de la despesa pública per tal de preservar l’ocupació. Més en concret, contribuiran a sufragar els costos relacionats directament amb el finançament dels règims nacionals de reducció del temps de treball i altres mesures similars adoptades en resposta a la pandèmia de coronavirus, incloses les destinades als treballadors per compte propi. Els desemborsaments d’avui vénen precedits de l’emissió del sisè tram de bons socials de l’instrument SURE de la UE, que va ser acollit amb un interès considerable per part dels inversors.

Fins a la data, disset Estats membres han rebut un total de 75 500 milions d’euros amb càrrec a l’instrument SURE en concepte de préstecs creuats. Aquí podeu consultar en línia una panoràmica general dels imports desemborsats fins a la data i els diferents venciments dels bons.

En general, la Comissió ha proposat que dinou països de la UE rebin 94.300 milions d’euros d’ajuda financera en el marc de SURE. Aquesta xifra inclou els 3 700 milions d’euros suplementaris proposats avui per la Comissió per a sis Estats membres. Els imports totals per Estat membre poden consultar-se aquí. Els Estats membres encara poden presentar sol·licituds per rebre ajuda financera a càrrec de l’instrument SURE, que té una capacitat global de fins a 100 000 milions d’euros.

Per respondre a les sol·licituds pendents dels Estats membres per 2021, la Comissió sol·licitarà al mercat entre 13 000 i 15 000 milions d’euros suplementaris en el segon trimestre de 2021.

Abans que finalitzi l’any, la Comissió també posarà en marxa el sistema de préstecs amb càrrec a NextGenerationEU, l’instrument de recuperació per valor de 750 000 milions d’euros per ajudar a construir una Europa més ecològica, més digital i més resilient.

Intervencions de membres de Col·legi de Comissaris

La presidenta Ursula von der Leyen ha declarat: «La crisi perjudica molts treballadors, que temen pels seus treballs. Per aquesta raó hem creat SURE, per tal de mobilitzar 100 000 milions d’euros en préstecs per finançar règims de reducció del temps de treball a tota la UE. Avui desemborsem un nou tram de 13 000 milions d’euros amb càrrec a el programa SURE, en suport dels treballadors i les empreses de sis Estats membres. Això ajuda a protegir l’ocupació i permet a les economies recuperar-se més ràpidament de la crisi ».

El comissari Johannes Hahn, responsable de Pressupost i Administració, ha assenyalat: «Estem ben encaminats per ajudar les empreses i les persones a fer front a aquests temps difícils. Ja hem lliurat tres quartes parts dels fons compromesos per al programa SURE. En breu estaran disponibles fons addicionals en el segon trimestre. »

Paolo Gentiloni, comissari d’Economia, ha declarat: «Atès que els efectes de la pandèmia segueixen afectant les nostres economies, la Comissió desemborsa avui una important ajuda financera suplementària a sis països, inclosa Irlanda per primera vegada. Es tracta d’una contribució essencial als esforços nacionals per donar suport als treballadors en aquests temps difícils. Estic orgullós de l’notable èxit europeu que representa l’instrument SURE ».

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.