BARCELONA • Barcelonès

La digitalització i la sostenibilitat, claus per a la recuperació turística post-pandèmia

0
463

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, el vicepresident d’Eurecat, el regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona i la diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona han obert el Forum TurisTIC

El Blockchain, la Intel·ligència Artificial i el Big Data són algunes de les tecnologies que poden contribuir a enfocar la nova etapa turística, segons els ponents del congrés

La digitalització i la sostenibilitat seran clau per a la recuperació del sector turístic post-pandèmia, juntament amb l’aplicació de solucions disruptives basades en tecnologies com la intel·ligència artificial i l’adaptació a les possibilitats que brinden les noves oportunitats, com el fenomen dels nòmades digitals, segons ha quedat palès en el congrés Forum TurisTIC, organitzat pel centre tecnològic Eurecat, que s’ha celebrat avui en el Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona, i també online.

En l’obertura del congrés, la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, ha assegurat que «tenim clar que la recuperació econòmica post-pandèmia passa per la sostenibilitat, la digitalització i la innovació. Bona mostra d’això ho són projectes associats a la mobilitat turística sostenible com el de les Vies Blaves Barcelona o el programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere, amb més de 800 empreses i serveis turístics implicats, així com també la necessitat de monitorar les tendències dels consumidors i la reputació dels nostres recursos, serveis i territoris»

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, ha assenyalat que «les noves tecnologies són un element fonamental en la presa de decisions del Departament”, de manera que “és imprescindible relacionar les TIC, la digitalització i el turisme i que treballin cada vegada més en comú».

«Hem de crear un ecosistema de start-ups que treballin per oferir solucions que permetin al sector turístic ser més competitiu i sostenible econòmicament, socialment i ambientalment”, ha dit el conseller, per a qui “la sostenibilitat i la digitalització guiaran els fons que Europa ofereix; les noves tecnologies i el Big Data ens han d’ajudar a definir el nou model turístic».

En la seva intervenció, el vicepresident d’Eurecat Jaume Ferrús ha remarcat que «cal avançar en la direcció de fer del turisme un element tractor de dinàmiques econòmiques, socials i ambientals, de manera que ajudi a reduir els problemes de l’economia, la societat i el medi ambient i es comprometi amb una visió transformadora, responsable i inclusiva” orientada al benestar dels ciutadans».

«Estem en un moment en què hi ha dos reptes ineludibles. El primer és digitalitzar el sector, tecnificar-se des del punt de vista de l’adaptació dels ODS”, un element “imprescindible per a l’eficiència en els resultats i també per recuperar-se adequadament de la pandèmia», ha assenyalat el regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé. També, «és molt important per diferenciar el turisme urbà del vacacional”. En el cas de Barcelona, “aquest és un repte imprescindible perquè hem d’adequar el ritme del visitant al ritme dels ciutadans», ha dit.

El Forum TurisTIC, que s’ha celebrat en el marc de la setmana dedicada al Turisme i les TIC, ha reunit empreses del sector turístic, empreses d’innovació i desenvolupament tecnològic, així com institucions públiques implicades, associacions i gremis especialitzats en aquests sectors.

La novena edició del congrés compta amb les entitats promotores Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, i amb la col·laboració del Recinte Modernista de Sant Pau, Sparkup i Checkpoint.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.