07.10.13 – BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona, convidada a ser membre de ple dret del Consell Mundial de Ciutats i Governs Locals Units

0
332

L’oferiment haurà de ser aprovat en el Ple o la Junta de Govern de la Corporació

La Diputació de Barcelona ha estat convidada a ser membre de ple dret del Consell Mundial de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) pel període 2013-2016. Fins ara la Diputació era membre observador i presidia la Comissió de Descentralització i Autonomia Local. La decisió s’ha pres en el marc Consell Mundial que s’ha celebrat de l’1 al 4 d’octubre a Rabat. El Consell Mundial és el principal òrgan de govern de CGLU, on s’aproven les línies estratègiques de l’organització i on es prenen les principals decisions, com ara la Presidència de CGLU o la decisió sobre la seu del proper Congrés que se celebrarà a Bogotà el 2016.
La resposta de la Diputació a aquest oferiment ha estat positiva, a falta que aquest nou rol sigui aprovat internament en el Ple o la Junta de Govern de la Corporació. L’acceptació implicaria participar al Consell Mundial, que celebra una reunió a l’any.
 
La Diputació de Barcelona, en qualitat de Presidència de la Comissió de Descentralització i Autonomia Local, ha estat observadora, amb veu, però sense vot, durant el període 2010-13. A la darrera reunió d’Afers Estatutaris es va aprovar que el 20% dels membres del Consell Mundial fossin membres directes.
 
Informe GOLD 3 sobre Descentralització i Democràcia Local
 
En el Congrés es va presentar el Tercer Informe Global sobre Descentralització i Democràcia Local (GOLD 3), que presenta l’estat dels governs locals al món. En aquesta edició l’informe porta per títol ‘Accés als serveis bàsics i el procés d’urbanització mundial’ i analitza la importància dels governs locals en la provisió de serveis públics i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.
 
La Diputació ha col·laborat activament en l’elaboració d’aquest informe, raó per la qual el president Salvador Esteve va ser l’encarregat de fer el llançament d’aquesta publicació. Entre els ponents d’aquesta sessió destaca la presència del l’alcalde de Casablanca, Mohamed Sajid; el senador argentí i exalcalde de Rosario, Miguel Lifschitz; la representant especial de les Nacions Unides per a la Reducció de Riscos, Margareta Wahlstrom; i el director de Desenvolupament Regional de la OCDE, Joaquim Oliveira.
 
Sessió sobre participació i serveis bàsics
 
Així mateix, la Diputació de Barcelona, conjuntament amb l’Observatori de Democràcia Participativa, va coordinar la sessió del Congrés de Rabat dedicada a la situació de la participació i els serveis bàsics. En aquesta reunió, moderada pel coordinador general, Xavier Forcadell, el diputat de Presidència, Joan Carles Garcia Cañizares va presentar algunes de les principals conclusions de l’Informe GOLD 3, oferint dades sobre l’abast dels serveis bàsics al món. En aquest sentit, el Diputat va declarar que "més de 1.000 milions de persones al món no tenen accés a serveis bàsics".
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.