21.06.17  • Maresme

La Diputació de Barcelona dóna suport a la comarca del Maresme en matèria d’atenció a les persones

0
277

La vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, ha presentat avui, a la seu del Consell Comarcal del Maresme, a Mataró, als representants del món local de la comarca, al costat del president del Consell, Miquel Àngel Martínez, les principals línies d’actuació i inversions de la Diputació de Barcelona en matèria d’atenció a les persones.


Image de l’acte. Foto: Diputació de Barcelona.
La vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, ha presentat avui, a la seu del Consell Comarcal del Maresme, a Mataró, als representants del món local de la comarca, al costat del president del Consell, Miquel Àngel Martínez, les principals línies d’actuació i inversions de la Diputació de Barcelona en matèria d’atenció a les persones. Budó ha dit que «un dels objectius principals d’aquest mandat és el foment de la cohesió social».
La vicepresidenta ha explicat els programes desplegats als municipis en els àmbits de Benestar Social, Respir, Salut Pública, Consum, i Igualtat i Ciutadania; i ha concretat accions de la corporacó per lluitar contra la pobresa i les desigualtats, que promouen l’autonomia personal i la  participació social. 
Budó ha destacat, entre altres, «el Servei Local de Teleassistència, amb més de 74.000 persones usuàries a tota la demarcació, i 6.670 al Maresme, el 2016, que es preveu que augmentin fins a 7.100 durant aquest any». Aquest  servei, que fomenta l’autonomia de les persones grans o dependents, ofereix atenció les 24 hores del dia, 365 dies de l’any, amb una cobertura comarcal del 9,85% de la població de majors de 65 anys i 34,32% de  majors de 80 anys.
Emmarcat en la lluita contra la pobresa energètica, la vicepresidenta de la Diputació ha explicat que es desplega «el programa preventiu d’auditories energètiques, que entre el 2017 i el 2018 inclourà la realització d’auditories a 4.000 habitatges» en tota la demarcació, amb una inversió total d’1 MEUR en aquest període, i un estalvi anual d’1,2 MEUR i una disminució d’emissions de CO2 de 630 tones l’any, equivalent al consum de més de 200 llars. El programa inclou les actuacions als habitatges, d’assessorament o reforma, que es derivin de les auditories. «A la comarca de Maresme –ha dit- es realitzaran enguany més de 171 auditories en llars en situació de vulnerabilitat a 24 municipis de la comarca. I un nombre similar l’any vinent».
En l’àmbit d’Igualtat i Ciutadania, entre les accions que desplega la Diputació per a l’abordatge integral de les violències masclistes, Meritxell Budó ha destacat «el nou suport econòmic i tècnic ofert als ajuntaments per elaborar protocols d’actuació davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci». La Diputació ha actuat amb decisió davant la voluntat de molts municipis de treballar per acabar amb el sexisme i les agressions en aquest context. Budó ha explicat també que «s’ha iniciat una experiència pilot a Mataró, amb un oci nocturn que va més enllà dels habitants del Maresme, per prevenir aquest tipus de violència i fomentar els hàbits saludables entre els joves, amb consells que els aportaran nois i noies també joves en aquests espais d’oci».
Aquests protocols han de permetre revisar i dissenyar les programacions d’aquestes activitats (festes locals, celebracions, tradicions, festivals, actuacions musicals, oci nocturn, etc.) des de la perspectiva de gènere, i preveure les actuacions en el cas que s’hi produeixin violències sexuals. Aquest recurs és un marc a partir del qual es poden dissenyar campanyes o accions de prevenció, detecció i actuació, i elaborar materials de difusió i sensibilització adreçats a la ciutadania.
No només en relació a l’oci dels joves, sinó en general per promoure estils de vida saludables, especialment entre la població infantil i juvenil, la corporació du a terme diverses accions de prevenció, que inclouen xerrades i exposicions sobre alimentació, drogues o sexualitat, entre altres. La diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, també ha participat en la trobada d’avui.  
I com cada any, a les portes de l’estiu, «els municipis costaners de la demarcació reben el suport de la Diputació per garantir-ne la seguretat i la salubritat de les seves platges». Aquest 2017, la corporació ha destinat 830.000 € per a aquest suport, dins la campanya “Cuida les platges i Cuida’t tu”, dels quals «441.891 € s’han assignat als municipis costaners del Maresme».
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.