17.06.16 – BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona i la Cecot renoven el seu compromís per consolidar i continuar estenent la reempresa a la demarcació

0
370

La finalitat del conveni, amb un pressupost de prop de 335.000 euros és apoderar els punts locals de Reempresa per tal que puguin oferir-la dins la seva cartera de serveis, mitjançant serveis d’intermediació i acompanyament, adreçats a les potencials persones cedents i reemprenedores locals.


Fotografia del moment en que s’ha signat el conveni de renovació.
El vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, han signat avui, a la seu de la Diputació, el conveni de renovació per als anys 2016-2020 per al desenvolupament del servei Reempresa a través dels Centres Locals de Serveis a les Empreses de la demarcació de Barcelona. La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha rebut, posteriorment al vicepresident segon, Marc Castells, i president de Cecot, Antoni Abad. 
Per al també responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació, Marc Castells, amb aquest compromís «volem renovar la nostra aposta per la Reempresa perquè estem convençuts que és necessària per a les persones emprenedores i empresàries dels nostres municipis». D’aquesta manera, ha continuat Castells, «volem apoderar els 35 ens locals Reempresa que donen aquest servei a la demarcació».
Castells ha destacat també que «la col·laboració publicoprivada és el futur» i ha definit la Reempresa com una història d’èxit, en un entorn on pronostica que en el propers 10 anys hi haurà «90.000 empreses en risc de desaparèixer». Per això, ha demanat un bon treball entre ambdós organismes.
Per la seva banda, el president de la Cecot, Antoni Abad ha fet referència a la responsabilitat que ha tingut el Centre de Reempresa de Catalunya en la definició dels estàndards de qualitats europeus de les plataformes de transmissió d’empreses. «Hem liderat el projecte Y4BT amb què hem definit els estàndards de qualitat i bones pràctiques de les plataformes europees», un projecte que ha reconegut Reempresa com una de les millors plataformes del continent, implantada d’acord amb les recomanacions dels experts europeus.
En aquest sentit, Abad ha volgut explicitar el paper clau que ha tingut la Diputació de Barcelona en el desenvolupament de Reempresa al territori i en la millora continua de la plataforma de transmissió d’empreses, feina que ara queda reconeguda i integrada en les conclusions d’aquest projecte internacional que es van presentar justament ahir dimecres a la seu de la Comissió Europea a Brussel·les. En l’acte de signatura, també hi era present la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens.
La finalitat del conveni, amb un pressupost de prop de 335.000 euros (75% aportats per la Diputació i un 25% per Cecot) és apoderar els punts locals de Reempresa per tal que puguin oferir-la dins la seva cartera de serveis, mitjançant serveis d’intermediació i acompanyament, adreçats a les potencials persones cedents i reemprenedores locals.
Actualment, hi ha 35 punts locals de Reempresa a la demarcació de Barcelona, des de 2012 fins a l’actualitat, 1.635 reemprenedors i 1.138 cedents han estat atesos, s’han salvat 332 empreses que representen 1.228 llocs de treball, amb una inversió induïda de 17.079.975 euros.
Amb aquesta signatura, la Diputació de Barcelona referma el seu compromís de difondre i estendre la Reempresa a la demarcació de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial consolidat i que incideix en la continuïtat de les empreses.
La reempresa es defineix com la compra o lloguer dels actius i fons de comerç d’una empresa ja en funcionament per part d’una o més persones, amb l’objectiu de continuar amb el negoci original, fer-lo créixer i evitar els llargs tràmits que suposa crear una empresa nova.
L’objectiu d’aquest programa, impulsat per la Diputació amb el suport de la Cecot, és crear un mercat organitzat i transparent de compravenda de petites i mitjanes empreses. Cal recordar que els Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE) de la demarcació posen a disposició de les persones emprenedores i empreses del seu territori personal i recursos per donar suport a la creació, consolidació i creixement empresarial. Segons dades corresponents a l’any 2015, hi ha 96 ens locals proveïdors de serveis a les empreses que han atès més de 28.000 empreses i a gairebé 64.000 persones emprenedores, prestant serveis de sensibilització empresarial, assessorament i informació. 
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.