Les obres de condicionament de l’Avinguda Pius XII, que forma part de la carretera T-324 d’accés a Móra d’Ebre, han donat continuïtat d’urbanització al tram afectat amb la construcció uniforme de voreres
Inauguració del condicionament de la travessera d’accés a Móra d’Ebre T-324.
Els treballs de millora han adequat tots el guals existents i han adaptat els passos per persones amb mobilitat i visibilitat reduïda
El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha inaugurat aquest dissabte, acompanyat de l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, el condicionament de la travessera d’accés a Móra d’Ebre T-324. Les obres, que han representat a la Diputació de Tarragona una inversió total de 516.778,37 euros, han suposat una important millora per a la seguretat viària al municipi, ja que han servit per ordenar el trànsit a la zona de la cruïlla amb l’Avinguda Comarques Catalanes i l’Avinguda Pius XII. Així mateix, l’acondiciament ha donat continuïtat d’urbanització al tram afectat, amb la construcció uniforme de voreres, la millora del drenatge i l’enjardinament de la travessera d’accés a la població de Móra d’Ebre.
En concret, els treballs han comportat la substitució de totes las vorades del costat dret i la construcció de la vorera esquerra. D’aquesta manera s’ha uniformitzat i adequat la rasant. Les obres també han consistit en la col·locació d’una nova alineació de rigola des del punt quilomètric 20,530 fins al punt quilomètric 21,338 (808 metres de longitud), calçada de 6 metres d’amplada, i paviment de mescla bituminosa en calent de 5 cm de gruix.
Aquest condicionament també ha servit per adequar tots el guals existents i per adaptar els passos per persones amb mobilitat i visibilitat reduïda amb paviments tàctils i a diferent nivell. Així mateix, s’ha millorat el drenatge amb la construcció d’una xarxa d’aigües pluvials dividida en tres col·lectors independents, i s’han substituït sis bàculs, per unificar-los amb la resta dels que hi ha instal·lats a la travessera.
D’altra banda, s’ha col·locat una barana d’acer galvanitzat de 200 metres de longitud sobre un petit muret de formigó, per tal de salvar el desnivell entre la vorera i les parcel·les annexes, i s’ha dut a terme l’enjardinament de los zones verdes de la travessera amb instal·lació de reg per aspersió i amb la plantació de gespa. Finalment, s’han soterrat quatre encreuaments elèctrics aeris i dos de telefònics, s’han reposat tots els serveis afectats i s’ha col·locat la corresponent senyalització vertical i horitzontal. El Servei d’Assistència al Territori de la Diputació de Tarragona ha redactat el projecte i ha dirigit les obres, que han estat executades per l’empresa Copcisa.
Durant l’acte d’inauguració, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha assegurat que aquesta era una obra delicada i complexa i, alhora, important i necessària pels habitants del municipi. “Móra d’Ebre creix amb aquesta actuació”, ha destacat, i al mateix temps s’ha referit a l’evolució d’aquest municipi i del conjunt de la comarca de la Ribera d’Ebre. L’alcalde de Móra, Joan Piñol, ha manifestat que “per Móra d’Ebre aquesta actuació representa una fita molt important”, ha agraït a la Diputació la sensibilitat mostrada amb el municipi i ha assegurat que “avui Móra fa un pas endavant”.
Josep Poblet visita la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix
- Després d’inaugurar les obres de millora de la xarxa viària a Móra d’Ebre, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, s’ha desplaçat a Flix per visitar la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i el meandre de Flix, un espai que forma part de la Xarxa Natura 2000 i del Pla d’Espais d’Interès Natural i que constitueix un dels ecosistemes fluvials de més rellevància de Catalunya.
- La Diputació de Tarragona, conscient de l’interès natural, paisatgístic i cultural d’aquest espai, que amb el temps ha esdevingut un recurs turístic clau, col·labora des de fa temps amb l’Ajuntament de Flix per tal de contribuir a la conservació i manteniment d’aquest conjunt natural i promoure les activitats educatives i lúdiques que s’hi desenvolupen, -la Reserva ofereix una oferta educativa i lúdica única, "l’Entorn d’aprenentatge de Sebes", que és una experiència pionera integrada dins l’estructura de Camps d’Aprenentatge del Departament d’Ensenyament de la Generalitat-.
- En aquest sentit, entre els anys 2002 i 2003, la Diputació va aportar 5.682 per a la redacció del "projecte d’actuació global al meandre del riu Ebre", aquest projecte s’orientava a valoritzar el meandre de Flix i vinculava l’espai de la reserva natural de Sebes amb el meandre. Així mateix, l’any 2013, la Diputació va destinar 5.600 euros a diverses actuacions de conservació, manteniment i divulgació de l’espai, en el marc del Programa anual de gestió i ús públic de la reserva natural de Sebes i meandre de Flix. Està previst que aquest any 2014 la institució supramunicipal continuï donant suport econòmic, amb un total de 25.000 euros, al projecte de gestió i ús públic d’aquest espai, un ajut que permetrà impulsar activitats educatives en aquest entorn natural d’alt valor ecològic i paisatgístic i que afavorirà la seva conservació, manteniment i divulgació.
Durant la visita a la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix Poblet s’ha referit a aquest espai com a “paradigma d’un entorn natural i cultural emblemàtic”, i ha assegurat que la Diputació vol seguir implicant-se en la conservació i promoció d’aquest entorn “que pot ser un element de promoció econòmica en el futur”. En aquest sentit, Poblet ha recordat que més enllà de les ajudes que ja s’estan aportant des de fa temps, la Diputació aportarà a partir d’ara per aquest projecte un total de 25.000 euros anuals durant un temps. D’aquesta manera, ha dit, “contribuirem a que aquest espai adquireixi el seu màxim enaltiment”.
L’alcalde de Flix, Marc Mur, ha remarcat que la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix és, probablement, el màxim atractiu que té el municipi en aquests moments, i ha agraït “el suport que la Diputació de Tarragona ofereix no només al nostre municipi sinó a tots els municipis de la demarcació”.