Hi ha intervingut el director de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, Àlex Grau
La Diputació de Tarragona participa en la jornada Els Fons Estructurals de la Unió Europea 2014-2020 i les oportunitats per als governs locals catalans, organitzada per les quatre diputacions catalanes en el marc del conveni de col·laboració que van signar per coordinar la seva estratègia europea i internacional. La trobada, que s’ha iniciat aquest matí a Barcelona, analitza especialment el paper del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el Fons Social Europeu (FSE) i els nous programes de Cooperació Territorial Europea que beneficiaran Catalunya.
Davant l’entrada en funcionament dels nous reglaments i programes dels Fons Estructurals 2014-2020, i amb vista a plantejar futurs projectes, la jornada planteja als representants dels ens locals de Catalunya quines en són les prioritats, els recursos i el calendari previst. En representació de la Diputació de Tarragona hi ha intervingut el director de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, Àlex Grau, el qual ha participat a la taula rodona El Fons Social Europeu (FSE): prioritats temàtiques, estat de la programació, tipologia de projectes.
En la inauguració de l’acte, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha destacat la gran importància dels Fons Estructurals de la Unió Europea per al 2014-2020, ja que Catalunya rebrà un 44% en aquest concepte, la qual cosa significa passar dels 1.400 milions d’euros de l’anterior període als prop de 2.000 d’aquest. “És una molt bona notícia, ateses les dificultats de finançament que tenim en aquests moments, i que especialment afecten els ens locals”.
La jornada sobre els fons estructurals de la Unió Europea pel període 2014-2019 és una de les primeres accions resultants de l’acord de cooperació entre les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida en l’àmbit de l’estratègia europea. L’acte ha despertat un gran interès entre representants del món local, que han omplert l’auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El programa de la jornada ha comptat amb una ponència inaugural a càrrec del director general adjunt de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea, Nicholas Martyn, el qual ha fet un repàs general a les llargues negociacions que el nou programa ha despertat al si de la Comissió i el Parlament Europeu. Martyn s’ha mostrat optimista respecte a l’aprovació del programa, a finals d’aquest any.
La jornada s’ha completat amb tres taules rodones, una dedicada al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), una segona sobre el Fons Social Europeu (FSE) i una tercera sobre els nous programes de Cooperació Territorial. En totes hi han participat destacats responsables del programa de la Unió Europea, de l’administració de l’Estat, de la Generalitat de Catalunya i de les quatre diputacions catalanes.