El col·loqui es du a terme des de dilluns, fins el proper dia 5 de juliol al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili i compta amb més de 300 inscrits de 40 països del món.
Fotografia de l’acte.
El vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé, ha ofert una recepció als assistents del XII col·loqui anual de la International Union for Conservation of Nature (IUCN), xarxa que aplega governs, organitzacions internacionals, ONG, universitats, comunitats locals i empreses privades que es dediquen al dret mediambiental. El col·loqui es du a terme des de dilluns, fins el proper dia 5 de juliol al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili i compta amb més de 300 inscrits de 40 països del món.
Albert Vallvé ha rebut els assistents a l’Auditori Diputació de Tarragona (Carrer de Pere Martell, 2, Tarragona). Durant l’acte, els responsables de la IUCN li han detallat diferents aspectes de la tasca de l’entitat, així com els seus projectes. De la seva part, el vicepresident primer de la Diputació ha destacat les actuacions de la institució supramunicipal en matèria de medi ambient i salut pública, a través dels plans d’ocupació per a la neteja d’espais protegits, les campanyes de sensibilització mediambiental i altres iniciatives. Vallvé ha donat les gràcies als assistents del col·loqui "per vetllar pel medi ambient i l’entorn natural" i els ha convidat a conèixer Tarragona i gaudir de l’encant d’una ciutat que, tal com ha manifestat, "ha sabut conciliar sempre l’interès turístic amb l’interès industrial".
A l’acte també hi ha assistit el director del Congrés i director del Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona, Antoni Pigrau, que durant la seva intervenció ha destacat que es tracta del primer cop que aquest congrés es fa a Espanya i que esdevé una oportunitat única per fer visible el treball que la IUCN està duent a terme en matèria de Dret Ambiental.
La IUCN, amb seu a Gland, Suïssa, va ser fundada l’any 1948. L’entitat va entendre des de l’inici que el dret havia d’adoptar un paper protagonista als reptes mediambientals. A principi de la dècada dels 60, va crear la Comissió de Dret Ambiental, formada per experts d’arreu del món. Des de 2006, la University of Otawa acull la Secretaria de l’Acadèmia de Dret Ambiental de la IUCN, que avui dia aplega més de 160 universitats i centres d’investigació de 51 països, fet que permet que professors i estudiants de Dret interactuïn i intercanviïn coneixements, experiències i recursos a l’entorn del medi ambient.