Aquest dimecres s’ha presentat, davant de càrrecs electes i tècnics de la demarcació, el nou servei SeTDIBA, que és el conjunt de serveis d’administració digital que ofereix la Diputació de Barcelona als ajuntaments de menys de 5.000 habitants i les entitats municipals descentralitzades.
L’acte ha tingut lloc a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona i tots els materials de la sessió estaran penjats, properament, a setdiba.diba.cat.
Amb aquest nou recurs del Catàleg de serveis, la Diputació de Barcelona impulsa la implantació als ajuntaments del model de treball e-SET i de les seves eines (registre i gestor d’expedients electrònics), la integració progressiva amb els serveis i solucions digitals que ofereix la pròpia corporació; així com la integració amb la resta de serveis i sistemes que ofereix el Consorci Administració Oberta de Catalunya.
En aquest àmbit, la Diputació de Barcelona acompanya als municipis de fins a 5.000 habitants a l’hora de desplegar la implantació de l’administració electrònica, fet que comporta una veritable transformació digital en la gestió dels procediments administratius, dels expedients i dels documents que gestionen. D’altra banda, als municipis d’entre 5.000 i 20.000 habitants el suport serà econòmic.
Aquesta transformació digital de l’administració permetrà millorar la gestió interna dels governs locals, al mateix moment que simplificarà els canals de relació telemàtica amb la ciutadania.
Els onze ajuntaments de la demarcació que, actualment, estan participant en el procés d’implantació pilot del projecte SeTDIBA són la Torre de Claramunt, Masies de Roda, Folgueroles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Eugènia de Berga, Cercs, Pont de Vilomara, el Papiol, Collbató, Sant Quintí de Mediona i Avinyonet del Penedès.