04.04.16 – BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona col·labora amb la Generalitat per ampliar la finestreta única tributària quadruplicant el nombre d’oficines

0
405

Mercè Conesa es va reunir divendres 1 d’abril amb el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, i els presidents de les quatre diputacions catalanes, a fi de ratificar un nou conveni de col·laboració entre totes les administracions per fer un nou pas endavant en la construcció de Tributs de Catalunya.


Reunió a la seu del departament de vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat, a Barcelona.
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, es va reunir divendres 1 d’abril amb el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, i els presidents de les diputacions de Girona, Pere Vila, i de Lleida, Joan Reñé, a fi de ratificar un nou conveni de col·laboració entre totes les administracions per fer un nou pas endavant en la construcció de Tributs de Catalunya. La reunió ha tingut lloc a la seu del departament de vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat, a Barcelona.
Una de les principals novetats d’aquest acord és que, a partir del 2 de maig, augmentaran de 53 a 142 el nombre d’oficines de la finestreta única tributària, que en el cas de la demarcació de Barcelona passarà de 21 a 90.
Per Conesa, l’aposta per Tributs de Catalunya «pretén generar una finestreta única i apropar els serveis a la ciutadania». A més, també ha afirmat que aquest nou acord contribuirà «per facilitar, en més eficàcia i eficiència» aquests serveis que impulsen les corporacions catalanes.
D’altra banda, Junqueras ha assegurat que la voluntat «és avançar en un model consorciat que permeti posar en comú una part rellevant de la informació tributària» que té la Generalitat i les quatre diputacions catalanes.
Dos anys de finestreta única
La finestreta única es va posar en marxa a principis del 2014 amb un total de 53 oficines, entre les quals s’incloïen les quatre delegacions de l’ATC i 49 organismes autònoms (OA) de les quatre diputacions.
La reunió d’aquest migdia també ha servit per fer balanç dels darrers dos anys de la Xarxa Tributs de Catalunya, on tots els assistents han coincidit a destacar el bon funcionament de la finestreta única i els beneficis que ha comportat per al ciutadà gràcies a la capil·laritat de la xarxa d’oficines presents arreu del territori.
Tributs de Catalunya es va començar a gestar el 19 de setembre del 2012 amb la signatura d’un conveni marc entre l’Agència Tributària de Catalunya i les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. La voluntat era, d’una banda, crear un marc de col·laboració estable en l’àmbit tributari, mitjançant el qual s’integrés la gestió dels tributs locals (que corresponen a les diputacions) i la dels tributs propis i cedits per l’Estat (que exerceix la Generalitat de Catalunya a través de l’ATC).
D’altra banda, es treballava per permetre el desenvolupament de la gestió tributària catalana amb major proximitat al ciutadà. Un marc de col·laboració que es va plasmar el 17 de setembre del 2013 amb la signatura del conveni que representava ‘de facto’ la creació de la xarxa "Tributs de Catalunya".

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.