La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’han reunit aquest dilluns per acordar una inversió de 17 milions d’euros per a la rehabilitació, millora i adequació de les infraestructures educatives de la ciutat.
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant la reunió d’aquest dilluns a Can Serra. Foto: Xavier Subias / Diputació de Barcelona.
La reunió s’ha celebrat a Can Serra, seu de la Diputació, i també hi ha assistit el diputat de Presidència, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona, Jaume Ciurana.
Amb aquesta important inversió, la Diputació de Barcelona manté el seu compromís amb la capital catalana reeditant l’acord signat durant l’anterior mandat que ja va permetre impulsar actuacions en una setantena de centres educatius de la ciutat.
Segons la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, aquest acord és una mostra «de l’aposta que sempre ha fet aquesta corporació per ajudar i donar suport als ajuntaments per tal que puguin ser actors actius en l’educació. Cada territori i cada municipi té una realitat diferent, però totes les escoles han de poder treballar en les mateixes condicions. La implicació dels ajuntaments per aconseguir una educació de qualitat és una prioritat constant», ha afegit.
L’alcaldessa, Ada Colau, ha explicat que «l’aportació de la Diputació de Barcelona permet completar la inversió municipal destinada a millorar els centres d’ensenyament de la ciutat, amb l’objectiu de fer-los més accessibles i ampliar les oportunitats per la innovació educativa». Colau ha destacat també la importància de prioritzar les polítiques educatives i ha posat de relleu la col•laboració entre administracions.
El suport al manteniment dels centres educatius se suma al conveni ja signat entre les dues parts, a partir del qual la Diputació de Barcelona també destinarà, al llarg del mandat, 30 milions d’euros per al finançament de noves obres civils, així com a la rehabilitació i restauració de patrimoni immobiliari de Barcelona.
Els acords assolits amb la ciutat de Barcelona s’engloben dins del Pla “Xarxa de Governs Locals 2016-2019” de la Diputació, que permet desplegar l’exercici de les seves competències en matèria de cooperació i assistència local amb una vocació municipalista, orientada a prestar un suport integral als governs locals, però també centrada en les persones i en l’aposta per la diversificació econòmica del territori.
Eix de mandat
El suport que la Diputació de Barcelona ofereix als 311 ajuntaments de la demarcació és una de les principals apostes incloses dins del Pla de Mandat 2016-2019 de la corporació.
Un repte impulsat com a institució clau en la governança de Catalunya que ha de permetre contribuir activament al provés de transició. Mitjançant aquest objectiu estratègic, la Diputació aposta per a la promoció de l’autonomia local i per a contribuir a la suficiència financera de les administracions. Entre els seus pilars bàsics, preveu connectar la ciutadania amb l’educació, la cultura i l’esport com a eina de cohesió i progrés social.