24.01.18 – BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona destina 45 MEUR a fomentar la cohesió social i reduir les desigualtats

0
349

La vicepresidenta quarta i responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, ha presentat avui, a més de 100 ajuntaments, l’«oferta de productes i serveis als municipis en matèria de Benestar Social per a aquest any 2018, a la qual la corporació destina 45 MEUR».


Imatge de l’acte. Foto: Diputació de Barcelona.
Budó ha destacat que amb aquesta oferta, i amb el Catàleg de Serveis d’enguany «es vol respondre a les necessitats socials i les demandes dels ajuntaments».
Meritxell Budó ha remarcat, durant una jornada realitzada aquest matí, a l’Edifici Migjorn del Recinte Mundet de Barcelona, adreçada a responsables i professionals de Serveis Socials, el suport econòmic als municipis per reforçar els Serveis Socials Bàsics i promoure la cohesió social, i les subvencions d’entitats socials per a projectes que promouen la inclusió social i programes de benestar. I ha dit que «aquest suport als municipis i a les entitats és molt necessari per atendre l’emergència social i les situacions de dependència».
La vicepresidenta ha explicat que s’ofereixen «46 productes per fomentar polítiques socials orientades a la cohesió i la reducció de les desigualtats».
Amb el catàleg es vol enfortir els programes estratègics de l’Àrea d’Atenció a les Persones; adaptar-se al nou context legislatiu en matèria de benestar social i de contractació pública, així com donar resposta a les necessitats dels municipis petits.
Per això, enguany s’obre una nova edició del Programa d’Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica i una línia d’assessorament en relació a la protecció dels consumidors vulnerables i el nou Bo Social; s’ofereix suport als Plans Comunitaris i d’Inclusió Social, per adaptar-se a la nova modalitat de plans que està treballant el govern de la Generalitat; es creen els Espais de Millora Contínua dels Plans Locals de Prevenció de les Drogodependències, i els tallers de Capacitació parental d’habilitats educatives per a un bon ús de les TIC.
S’han introduït canvis i millores en productes com la supervisió per a equips de serveis socials bàsics -que els municipis majors de 20.000 habitants podran contractar directament a través d’un suport econòmic-; i el Programa Ciutats amigues amb les persones grans, amb una metodologia adaptada pels municipis menors 10.000 habitants.
A més, es continua treballant en el creixement i la millora del programa d’arranjament d’habitatges i del Servei Local de Teleassistència, on es posa en marxa una prova pilot per detectar riscos de les persones grans a través del consum de l’aigua. Són dos propostes estratègiques en l’àmbit de la seguretat, l’autonomia personal i la prevenció a la llar.
També s’amplien alguns programes com l’exposició de prevenció de drogues Controles, el Programa dinamització de la gent gran en municipis petits i els Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua.
Durant la jornada s’ha presentat, també, els dictàmens sobre la situació dels serveis socials bàsics a la demarcació de Barcelona i propostes de millora, elaborats pel Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, en resposta a una demanda de l’Àrea d’Atenció a les Persones per comptar amb eines per a revisar el Catàleg i el suport de l’Àrea als municipis.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.