La fira, que se celebrarà del 24 al 26 d’octubre, comptarà amb una quarantena d’expositors i serà una eina per als municipis que aposten per renaturalitzar.
El Parc Central d’Igualada ha acollit aquest migdia la presentació de la primera edició de la Fira del Verd Urbà i la Biodiversitat, que es farà al recinte de l’Escorxador d’Igualada del 24 al 26 d’octubre. Està organitzada conjuntament per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Igualada amb l’objectiu de posar a l’abast i donar a conèixer als municipis de tot Catalunya els proveïdors, materials, solucions, idees i novetats que existeixen per tal de gestionar el verd urbà i promoure la biodiversitat a les ciutats.
La presentació ha comptat amb la presència del diputat de l’àrea d’Infraestructures i Territori de la Diputació de Barcelona, Sergi Vallès, així com de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells. Pel que fa al diputat, ha deixat clar que “ara i en el futur necessitarem el verd urbà als nostres pobles i ciutats” i la fira serà “un espai perquè els ajuntaments comparteixin experiències i per anar millorant les nostres viles”. Al seu torn, l’alcalde ha afirmat que “el verd és el futur” i “la fira s’emmarca en el projecte de renaturalització que impulsa una ciutat verda”. A més, Castells ha recordat que “es tracta d’una fira pels municipis i els tècnics, però també per a la ciutadania”.
Els dos primers dies, dijous 24 i divendres 25, la fira estarà oberta de forma exclusiva per al sector professional format pels responsables municipals de la gestió del verd urbà, tècnics, treballadors i empreses. I dissabte 26, la fira estarà oberta al públic general per difondre i mostrar a tothom els beneficis del verd i la biodiversitat urbana.
Les temàtiques de la fira inclouran aspectes com ara l’arboricultura, el reg i el drenatge, el subministrament de plantes i materials, la gestió integral de plagues, els sistemes de gestió i de sensors, la maquinària o la bioenginyeria entre d’altres.
Un congrés paral·lel a la fira
L’activitat firal es complementarà amb un congrés paral·lel amb diverses conferències, xerrades tècniques i divulgatives així com diversos tallers demostratius per presentar nous productes, materials i projectes. Algunes d’aquestes xerrades versaran sobre el manteniment dels espais verds, la planificació i transformació des del verd o estratègies per comunicar.
L’organització de la fira respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11 “Ciutats i Comunitats sostenibles”, número 13 “Acció pel clima” i número 17 “Aliança per assolir els objectius”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.
Font: Diputació de Barcelona