El nou mòdul permet als ajuntaments controlar el nombre de nínxols, columbaris i tombes existents i buides en cada cementiri, així com també les empreses que els gestionen
Actualment el SITMUN compta amb 1.480 usuaris de 280 ens locals de la demarcació de Barcelona que els ajuda a gestionar el territori mitjançant el teletreball. El sistema compta amb més de 700 capes d’informació geogràfica de diverses fonts i a diferents nivells territorials i s’emmarca en la Llei 11/2007 sobre accés electrònic dels ciutadans als serveis públics i en la reutilització d’aplicacions i transferència de tecnologies entre administracions.
Entre les diferents funcions que es realitzen a través d’aquesta aplicació hi ha la gestió dels carrers i la via pública, els serveis i equipaments, les llicències d’obra, les xarxes d’enllumenat públic i clavegueram, les incidències viàries, les incidències cíviques o els elements urbans. També incorpora el DUPROCIM (Document únic de Protecció Civil Municipal) de cada municipi així com les franges de prevenció d’incendis forestals, per poder complir amb les seves competències.??
El sistema també permet incorporar a la plataforma, mitjançant processos de validació i càrrega, diverses informacions necessàries per a la gestió del territori com són el planejament urbanístic municipal (POUM), les parcel·les cadastrals rústiques i urbanes, els edificis de cadastre, la xarxa d’aigua potable, els sòls de pendent superior al 20% així com el catàleg de masies.
Així mateix, el SITMUN permet la realització dels censos d’activitats industrials (GIA) i comerç urbà, així com les xarxes viària, ferroviària i hidrogràfica, els inventaris de camins locals o els mapes de transició energètica amb instal·lacions fotovoltaiques i de biomassa.
Mitjançant el SITxell, plataforma inclosa dins el SITMUN, es gestiona la xarxa d’espais lliures, els serveis ecosistèmics, la xarxa de parcs naturals i els plans especials de protecció així com els hàbitats CORINE, base de dades sobre coberta i ús del territori, el SIG de pesca esca, les àrees de gestió cinegètica, les zones inundables, el mapa de cobertes del sòl, els mapes geològics, el patrimoni cultural o els mapes de sòls, entre d’altres.
Tota aquesta informació es basa en cartografia de referència com ortofotos de diferents anys, base urbana, cartografies topogràfiques a diferents escales, mapa d’ombres, mapa hipsomètric, imatge satèl·lit i delimitacions territorials. Tot amb vista a assistir als governs locals en la gestió del territori.
Davant la situació actual d’estat d’emergència i amb l’objectiu de millorar el teletreball dels tècnics dels governs locals, la Diputació de Barcelona ha publicat diversos tutorials de SITMUN al nou cercador d’accions i recursos formatius CRAF per facilitar l’autoaprenentatge.