El ple de la Diputació de Barcelona ha donat llum verda al Catàleg de serveis 2022, que té un pressupost de 128,3 milions d’euros (augment del 21,6% respecte aquest 2021) assolint, així, la seva xifra més gran que ha tingut mai des del seu naixement l’any 2006. Aquesta aprovació ha tingut lloc durant el ple ordinari del mes de desembre, que s’ha celebrat de forma telemàtica a causa de la pandèmia.
Per a l’any 2022 el Catàleg de serveis ha millorat i racionalitzat els recursos existents i, per aquest motiu, oferirà 360 recursos als governs locals de la província: 162 tècnics (45%), 112 econòmics (31%) i 86 materials (24%). Els recursos tècnics i materials inclouen la redacció de projectes, el desenvolupament i manteniment d’eines informàtiques i la realització d’activitats i serveis a càrrec de la Diputació de Barcelona; amb una alta participació de personal qualificat de la institució.
Cal recordar que, ara fa un any, la Diputació va aprovar el Catàleg de serveis 2021-2023 fet que ha permès oferir als governs locals de la província una oferta de recursos més estable i simplificada, per tal de facilitar-los la planificació al llarg del mandat i, també, reduir els costos de gestió.
Cercador de recursos
El Catàleg de serveis 2022 compta amb un únic cercador web, que permet obtenir catàlegs a mida segons diferents criteris (població, termini de sol·licitud, tipus de recurs, matèria…) i on s’inclouen tots els recursos disponibles.
Cada recurs conté informació completa dels ens destinataris i dels requisits d’accés, els criteris de valoració i puntuació, els terminis de concessió i condicions d’execució i la justificació.
Carta de serveis
El sistema de millora contínua està certificat per AENOR des del 2014, amb l’objectiu de millorar la prestació de serveis així com la detecció de necessitats i expectatives dels ens locals. És per això que, en aquests set anys, s’han enviat més de 60.000 enquestes de satisfacció amb un percentatge de resposta superior al 60% i una valoració mitjana del Catàleg de 8,6 sobre 10 punts.
Amb la implantació de la carta de serveis, i en paral·lel a les bones puntuacions atorgades, els governs locals han formulat més de 8.500 propostes de millora que han servit per implementar millores anuals en la gestió del Catàleg i l’oferta de recursos.
El Catàleg de serveis esdevé, un any més, una de les principals accions de suport a l’autonomia dels governs locals que s’adreça a ajuntaments, consells comarcals, consorcis, mancomunitats i entitats municipals descentralitzades.
Altres acords de ple
Durant la sessió d’aquest dijous també s’ha aprovat la ratificació de l’aprovació inicial de la dissolució del Consorci Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona i la pròrroga d’execució i justificació de les subvencions concedides al Consorci del Bages per a la Gestió de Residus i a la Mancomunitat de l’Alt Maresme per a la Gestió de Residus Sòlids Urbans i del Medi Ambient i a la Mancomunitat Voluntària Intermunicipal La Plana.
El ple també ha pres en consideració la renúncia al càrrec de diputat de Josep Tarín i s’ha pres en coneixement l’Informe 19/2021 de la Sindicatura de Comptes sobre el Pla Estratègic de la Diputació de l’any 2017. A més el plenari s’ha donat per assabentat de la modificació en la composició de les comissions informatives i de seguiment de la corporació, d’un decret de presidència i dels informes de control financer.
Finalment s’ha modificat el programa general d’inversions de la Diputació i s’ha aprovat l’expedient de concessió demanial i s’ha atorgat la concessió demanial d’edificis d’espais, propietat de la Diputació, a favor de la Universitat de Barcelona.