Ha constat de dues visites guiades gratuïtes a les seves instal·lacions i als dipòsits de conservació del patrimoni fotogràfic de les comarques gironines. La primera visita ha començat a les 10 h, i la segona, a les 11.30 h
Visita al centre INSPAI. Foto: Eddy Kelele.
La visita al centre de la imatge ha estat a càrrec dels mateixos tècnics que estan especialitzats en diverses àrees i, a més, han explicat el funcionament dels diferents serveis que ofereix INSPAICada visita ha constat, primerament, d’una mostra als assistents del Servei de Documentació Fotogràfica i Audiovisual. S’ha visitat el fons documental especialitzat en fotografia, en què s’engloben monografies, publicacions periòdiques, premsa especialitzada i recursos electrònics, entre altres documents.
Seguidament, el tècnic especialitzat en reproducció i tractament digital ha explicat com es treballa al servei que rep el mateix nom, i ha fet una demostració d’exemple pràctic de captura d’imatges amb la càmera.
Finalment, els visitants s’han pogut endinsar en els dipòsits de conservació del patrimoni fotogràfic d’INSPAI i han tingut coneixença del funcionament i la preservació de diversos elements i procediments fotogràfics, com ara el daguerreotip, l’ambrotip, les plaques de vidre i els negatius del plàstic acetat de cel·lulosa, entre d’altres. Aquest darrer espai està restringit al públic, però avui els visitants han tingut l’oportunitat de descobrir-lo gràcies a la jornada de portes obertes que ha ofert INSPAI.
INSPAI
El Centre de la Imatge de la Diputació de Girona és un servei públic especialitzat i constitueix un dels pocs equipaments específics dedicats a la recollida, tractament, conservació, difusió, creació i promoció de la imatge, així com a la formació.
Combina les dues línies següents:
- Àmbit patrimonial, amb les funcions pròpies de l’Arxiu d’Imatges Emili Massanas i Burcet.
- Àmbit de promoció, relacionat amb la imatge contemporània, tant la imatge fixa (fotografies) com en moviment.