El diputat de l’Àrea de Medi Ambient, Fermí Masot, ha participat en la jornada ‘Reptes i realitats de l’escola rural de les comarques de Lleida’.
La jornada, organitzada per la Càtedra d’Estudis Socioeconòmics i Despoblament del Territori de Lleida de la UdL, ha defensat el paper de les escoles rurals, que afavoreix la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.
El diputat de l’Àrea de Medi Ambient, Fermí Masot, ha participat aquest matí a Verdú en la jornada ‘Reptes i realitats de l’escola rural de les comarques de Lleida’, on ha reivindicat l’escola rural “com un actiu per afavorir l’arrelament als pobles i garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats”.
En aquest sentit, Masot ha manifestat que “des de la Diputació de Lleida, compartim la defensa per l’escola rural, una aposta clau en termes de qualitat inclusiva i d’equilibri territorial, i que passa per no tancar cap escola de petits municipis, tenint en compte el risc de despoblament”. A més, també ha destacat la campanya de ‘Poble Petit, Gran Vida’, que pretén impulsar el repoblament i explicar els avantatges de viure en un entorn rural a la demarcació de Lleida.
El director de la Càtedra d’Estudis Socioeconòmics i Despoblament del Territori de Lleida de la UdL, ha reblat que “l’escola rural dona vida, crea relacions i quan desapareix, deixa un buit immens. Valorem realment el fet de tenir una escola rural als municipis, perquè l’escola és un vector molt important que dona vida al poble”.
La jornada ha comptat amb un debat a dos entre Josep Lluís Tous, mestre de Verdú i Toni Comajoan, coordinador del Secretariat d’Escola Rural de Catalunya; i una taula rodona amb Sònia Fernández, representant dels directors d’escola de Lleida; Paqui Galeote, presidenta del moviment de renovació pedagògica del Pirineu; Carles Vernet, del departament d’Educació; Sílvia Romero, delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran i Mario Urrea, alcalde de Torrebesses i coordinador de la sectorial d’educació de l’Associació de Micropobles.
Font: Diputació de Lleida