30.01.17 – MATARÓ • Maresme

La Fundació TecnoCampus de Mataró aprova un pressupost de 17,1 milions d’euros per al 2017

0
370

El pressupost aposta per pujades moderades dels preus de les matrícules i taxes,d’acord amb la inflació, després d’un temps d’increments nuls o moderats.


TecnoCampus ha superat els 3.000 matriculats aquest curs 2016-2017. Foto: Marga Cruz.
El patronat de la Fundació TecnoCampus ha aprovat el pressupost del 2017, que se situa en 17,1 milions d’euros, un 25% superior al de 2016 (13,7 milions). El pressupost aposta per pujades moderades dels preus de les matrícules i taxes,d’acord amb la inflació, després d’un temps d’increments nuls o moderats. Aquest pressupost permet afirmar que la institució es troba ja en el seu punt d’equilibri financer.
El suport econòmic de l’Ajuntament de Mataró al projecte, del qual és impulsor, fa que el Tecnocampus continuï sent l’opció universitària més econòmica del seu àmbit, amb preus de matrícula per sota d’altres centres adscrits similars. A més, el pressupost contempla un increment del 23% en l’import de les Beques TecnoCampus, que permeten a estudiants que compleixen una sèrie de requisits econòmics i acadèmics accedir gratuïtament als estudis de grau.
L’aprovació del Patronat dels comptes per aquest exercici es va produir sense cap vot en contra i amb un reconeixement a l’equip de direcció i als prop de 300 professionals, entre Personal Docent i Investigador i Personal d’Administració i Serveis, que hi treballen.
El pressupost preveu l’inici d’un període de consolidació, amb un creixement moderat del nombre d’estudiants i de l’oferta de graus, després de cinc anys de creixement constant en què s’ha duplicat l’oferta de graus i postgraus i s’ha passat de 1.000 a 3.000 estudiants.
Llista d’espera per a les empreses
El 2016 el TecnoCampus ha assolit el 100% d’ocupació dels espais per a empreses i s’obre ara una etapa en què cal cercar sortida a la forta demanda. Mataró ha demostrat ser un entorn atractiu per empreses de base innovadora i cal aprofitar aquesta inèrcia apostant per una visió en l’àrea de Barcelona. Aquesta oportunitat és el que ha inspirat el projecte “Districte Tecnocampus”, que està en definició en el marc del pla estratègic dels propers anys i en els treballs del Pla Mataro2022 que desenvolupa l’Ajuntament.
A la llista d’espera del parc, ha de sumar-s’hi aquest el 2016 una demanda superior a l’oferta en l’àmbit universitari que es tradueix en notes de tall en el 70% dels estudis i un nombre de matriculats que per primer cop supera els 3.000 estudiants. En l’accés destaquen les notes de tall superiors a 8 en estudis com Màrqueting, Infermeria, Administració d’empreses o Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.
Nou pol d’activitat en salut
El pla d’inversions del 2017 contempla una inversió d’un milió d’euros per consolidar el nou edifici universitari, inaugurat el mes d’octubre per absorbir el creixement del nombre d’estudiants. En aquest edifici s’hi ubicaran, a més dels actuals laboratoris de salut destinats a la docència, espais d’allotjament empresarial i de viver d’empreses del sector de la salut (projecte que rep el nom de TecnoCampus Salut).
S’han sol·licitat ajuts per finançar parcialment aquest projecte amb els fons FEDER de la iniciativa PECT, que impulsa la Unió Europea i que reconeixen projectes d’especialització competitiva territorial. D’aquesta manera, Mataró vol tenir un paper de lideratge en aquest àmbit.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.