L’objectiu dels convenis és crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convertir aquest equipament comercial col·lectiu en motor de la revitalització comercial i turística del seu entorn.
El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, l’alcaldessa, Neus Lloveras, en el moment de la signatura del conveni amb els representants de les entitats.
El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha formalitzat convenis de dinamització comercial amb cadascun dels diferents consistoris i associacions de comerciants dels municipis de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Canyelles i Vilafranca del Penedès per impulsar projectes de centres comercials a cel obert a nivell local.
Al matí, el director Josep Maria Recasens, l’alcalde de Sitges, Miquel Fons, i el President de l’Associació de comerciants, veïns i amics del Carrer de Jesús i Cap de la Vila de Sitges, Jordi Romà, han signat un conveni de dinamització per sumar esforços per consolidar el projecte de centre comercial a cel obert de la ciutat.
També al matí, ha estat el torn de Vilanova i la Geltrú. En aquest municipi el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, i l’alcaldessa, Neus Lloveras, han signat tres convenis de dinamització: amb el president del Gremi d’hoteleria i restauració, Jaume Martí; la presidenta de l’Associació de comerciants Tot Comerç, Montserrat Andreu; i amb el president de l’Associació estació nàutica, Carlos Díaz, per impulsar aquest d’equipament comercial al municipi.
Al migdia, a Canyelles, Recasens ha signat el conveni de dinamització comercial amb l’alcaldessa del municipi, Rosa Huguet, i la presidenta de l’Associació d’Artesans de Canyelles, per impulsar el centre comercial a cel obert al territori. També el director general de Comerç ha estat, a la tarda, a Vilafranca del Penedès, on ha signat el conveni respectiu amb l’alcalde del municipi, Pere Regull, i el president de l’Associació Centre Vila, Fèlix Hill.
Una de les prioritats del Departament d’Empresa i Ocupació en matèria de comerç és potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials que contribueixen a la renovació de l’activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L’objectiu d’aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO).
De la seva banda, els ajuntaments signants reiteren el suport al sector comercial per a seguir treballant intensament per a la consolidació del Centre Comercial a Cel Obert en els respectius municipis
Amb aquestes premisses, l’objecte dels convenis és consolidar o fins i tot crear sinèrgies comercials urbanes capaces de donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir aquest conjunt d’establiments de proximitat integrats en l’espai urbà en el motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.
Tant el Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- com els diferents ajuntaments es comprometen de forma bilateral, a col·laborar en la difusió, promoció i coordinació d’aquest pla d’actuacions.
L’Associació de comerciants, veïns i amics del carrer de Jesús i cap de la Vila de Sitges, impulsa una pla d’actuacions del centre comercial a cel obert al municipi de sitges, amb un pressupost de 5.700 euros, que preveu accions de formació, d’accessibilitat, i de promoció d’esdeveniments com el Sitges shopping night, la Botiga al carrer, la Festa de la verema o el Festival de cinema. El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), aporta al projecte 2.703 euros en el marc del programa de Dinamització de zones d’alta concentració comercial del pla d’incentius de comerç, serveis, artesania i moda per a 2015.
Pel que fa al municipi de Vilanova i la Geltrú, el Gremi d’hoteleria i restauració del municipi, l’Associació de Comerciants Tot Comerç i l’Associació estació nàutica impulsen un pla d’actuacions respectivament, per promocionar aquest tipus d’establiment al municipi.
El Gremi d’hoteleria i restauració fomenta un pla amb un pressupost de 30.700 euros, que inclou actuacions com l’elaboració d’una Guia d’establiments de Vilanova o la promoció de la Revista del Gremi o de la Ruta del Xató, entre d’altres. El Departament d’Empresa i Ocupació, aporta 18.420 euros al pla. L’Associació de Comerciants Tot Comerç amb un pressupost de 88.811 euros impulsa una pla amb actuacions de promoció com el Mercat d’estiu, Obert per vacances, la Fira de Novembre o la Campanya de Nadal. El Departament aporta 32.822 euros. I l’Associació estació nàutica amb un pressupost de 25.000 euros, preveu actuacions de fidelització de clients o E-Commerce i E-Marketing. El Departament d’Empresa i Ocupació aporta al projecte 14.115 euros.
Per la seva banda, al municipi de Canyelles, l’Associació d’Artesans impulsa un pla d’actuacions de pressupost de 48.600 euros, que contempla un programa d’accions que inclou tallers formatius, de formació en la professió i de formació contínua per a la recuperació d’oficis artesanals. El Departament d’Empresa i Ocupació aporta 8.485 euros al pla.
I en relació al municipi de Vilafranca del Penedès, l’Associació Centre Vila impulsa el centre comercial al municipi a través d’un pla d’accions que inclou la Shopping night, la Campanya de Nadal o el Divendres fora, entre d’altres, amb un pressupost de 92.000 euros. El Departament d’Empresa i Ocupació aporta 32.525 euros al pla.