4.09.11 – LLEIDA • Segrià

La Guàrdia Urbana de Lleida incorporarà vehicles elèctrics a la seva flota a partir del 2012

0
337

Lleida (ACN).- La Paeria i la Diputació de Lleida incorporaran a partir del 2012 vehicles elèctrics a la seva flota. La Guàrdia Urbana podria ser el primer col·lectiu en disposar d’aquests cotxes que tenen una autonomia de 130 quilòmetres i que es poden carregar en qualsevol endoll comú per menys d’un euro. Carregar la bateria per complet requereix unes 7 hores i es pot fer, per exemple, a la nit si es té un endoll a l’aparcament. A Lleida hi ha actualment dos punts de recàrrega i es col·locaran dos més, al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny (PCiTAL) i al Turó de la Seu Vella. La intenció és dotar de vehicles elèctrics aquests equipaments turístics perquè es puguin visitar més còmodament.

L’Auditori del Centre de les Cultures del Campus de Cappont acull aquest dimarts la jornada sobre el vehicle elèctric ‘Ciutats verdes i intel·ligents: vehicle elèctric un primer pas’. A l’exterior a més, s’han exposat diversos models de vehicles elèctrics com ara cotxe, motos o bicicletes. A Lleida hi ha empreses com ara Massanés Instal·lacions que aposten pels vehicles no contaminants. El seu responsable, Àngel Massanés, assegura, com a usuari del cotxe elèctric que aquest vehicle és la millor opció per desplaçar-se per dins les ciutats o entre municipis propers.

L’autonomia dels vehicles elèctrics és d’uns 130 quilòmetres tot i que depèn de la velocitat que agafin. Per carregar-los només cal endollar-los en una sortida d’electricitat convencional com ara qualsevol endoll de casa. També es poden carregar en punts específics instal·lats al carrer. A Lleida, hi haurà dos punts de càrrega municipal, al PCiTAL i al Turó de la Seu Vella. L’Agència de l’Energia de Lleida espera que la implantació comenci en menys d’un any.

L’Ajuntament ha apostat per aquests dos punts turístics perquè els puguin usar els conductors de vehicles elèctrics per carregar el seu cotxe i perquè està previst dotar aquests dos equipaments de vehicles no contaminants perquè els visitants amb mobilitat reduïda, per exemple, es puguin desplaçar per l’interior amb més comoditat.

Un dels inconvenients dels vehicles elèctrics és que calen entre 6 i 7 hores per fer una càrrega completa del cotxe. Existeix però una modalitat de carregador que assegura una càrrega completa en 15 minuts. D’aquests, però, encara no hi ha cap instal·lat a Lleida perquè requereixen una potència massa elevada.

Tot i que el cost de compra d’un vehicle elèctric ronda els 30.000 euros, es poden demanar subvencions de fins a 7.000 euros i l’usuari acaba amortitzant aquests diners amb l’estalvi que li suposa la benzina, ja que carregar el cotxe amb electricitat costa menys d’un euro.

Els vehicles elèctrics exposats aquest dimarts al Campus de Cappont són de les marques Mitshubischi, Peugeot, Vito, a més de les bicicletes elèctriques Fransi o el prototip d’automòbil urbà de l’Institut Caparrella. També s’hi mostren quatre tipus de punts de recàrrega de les marques Circutor, Indra, Schneider Electric i Simón. La jornada és una iniciativa de la nova associació que està en procés de creació i que té l’objectiu de convertir Lleida en una ciutat verda i intel·ligent mitjançant la coordinació de les institucions públiques i les empreses privades.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.