12.06.13 – ALPICAT • Segrià

La Mancomunitat de Pinyana assegura aigua “de gran qualitat” a una vintena de municipis del Segrià durant 50 anys

0
474

Sortirà de l’embassament de Santa Anna per arribar a les aixetes de les llars d’uns 200.000 habitants


D’esquerra a dreta: l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre; l’alcaldessa accidental de Lleida, Marta Camps, i l’alcalde d’Alpicat, Pau Cabré.
La Mancomunitat de Pinyana ha posat en funcionament aquest dimecres la segona fase de la portada d’aigua potable des de l’embassament de Santa Anna, a Os de Balaguer (Noguera) fins al nou dipòsit d’Alpicat (Segrià). Amb aquesta i les actuacions que es van dur a terme en la primera fase es dóna servei a 20 municipis del Segrià i per tant rebran aigua potable "de gran qualitat", tal com ha assegurat el president del Consell Comarcal del Segrià, alcalde d’Alpicat i vicepresident de la Mancomunitat de Pinyana, Pau Cabré, uns 200.000 habitants. L’alcaldessa accidental de Lleida, Marta Camps, ha destacat que gràcies a aquesta obra els 20 municipis tenen l’aigua assegurada els pròxims 50 anys.
La Mancomunitat de Pinyana ha posat en funcionament aquest dimecres la segona fase de la portada d’aigua potable des de l’embassament de Santa Anna al nou dipòsit del municipi d’Alpicat i als nuclis de Sucs i Raimat, del municipi de Lleida, que garantirà l’abastiment d’aigua per als propers 50 anys. Amb la primera i segona fase, que es dóna servei a una vintena de municipis, es preveu subministrar una població d’uns 200.000 habitants amb un consum que superarà els 16 milions de metres cúbics per any.
L’alcaldessa accidental de Lleida, Marta Camps, acompanyada del president del consell comarcal del Segrià, Pau Cabré, i dels regidors de Medi Ambient, Josep Barberà, i del de Coordinació de Barris, Joan Gómez, així com els presidents de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMS) de Sucs i Raimat, Guillem Boneu i Ainhoa Casabón, respectivament, han presidit la posada en funcionament d’aquests dos nous dipòsits, que suposaran una notable millora de la qualitat de l’aigua: un que abastirà Alpicat, i un altre que donarà servei a Malpartit, Sucs i Raimat. Precisament, Camps ha explicat que aquests darrers nuclis i municipis veuran millorada notablement la qualitat de l’aigua potable, ja que a partir d’ara se subministraran directament de l’aigua de Pinyana procedent de l’embassament de Santa Anna, en el riu Noguera Ribagorçana i amb una aigua de paràmetres físics i químics de qualitat difícilment superables en qualsevol altre abastament urbà a tot l’estat espanyol. Així ho corroboren diversos estudis i analítiques.
Un cop finalitzada la segona fase de la portada d’aigua de la Mancomunitat de Pinyana, que beneficia municipis com ara Alcoletge, Vilanova de la Barca, Torrelameu, Corbins, Albesa, La Portella, Torre-serona, Algerri, Ivars de Noguera i, també, diversos nuclis de població pertanyents a municipis de la primera fase, com són Sucs i Raïmat, només faltarà que arribi properament a Malpartit i la Urbanització Salats, de Torrefarrera i a Benavent, un cop finalitzin els treballs de connexió a la xarxa que s’estan duent a terme les properes setmanes.
Fa uns mesos s’iniciava la posada en funcionament de les instal·lacions de la segona fase amb la posada en servei del nou gran dipòsit d’aigua que abasteix i abastirà la ciutat de Lleida els propers 50 anys. Aquest dipòsit compta amb una capacitat de 75.000 metres cúbics, l’equivalent al consum de tres dies a la ciutat i permet, per tant, multiplicar per cinc la reserva que tenia abans de la construcció d’aquest dipòsit. Aquesta instal·lació també ha format part de les obres de la segona fase de l’abastament a la Mancomunitat de Pinyana, que ha permès ampliar la zona abastada per aquesta fase a aquesta vintena de municipis i completar les instal·lacions que quedaven pendents en els municipis de la primera fase.
La construcció d’aquest gran dipòsit ha estat una de les obres més importants d’aquesta segona fase, ja que ocupa una superfície d’1,6 hectàrees, situat en un recinte de més de tres hectàrees al terme municipal d’Alpicat. A més d’aquest dipòsit, el passat mes d’agost es va posar en marxa també el nou dipòsit de capçalera de 10.000 metres cúbics, que dóna servei a tota la Mancomunitat i que està situat a Castillonroi, aigües avall de la presa de Santa Anna en el riu Noguera Ribagorçana.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.