En el Ple ordinari del dijous 18 de novembre es va aprovar, entre altres, iniciar els tràmits per a la suspensió de l’atorgament de llicències per a edificacions i instal·lacions per a la producció d’energies renovables (eòlica i fotovoltaica), excepte les instal·lacions d’energia solar per a autoconsum
El municipi de Cervera està a favor de les energies renovables i vol contribuir a la seva producció, sempre, però, de manera planificada i evitant-ne la massificació. Les instal·lacions de producció d’energies renovables s’haurien d’implantar de forma ordenada i sostenible, d’acord amb la normativa urbanística municipal, i amb el màxim respecte al medi ambient i paisatge, tot tenint en compte la veu del territori.
El Ple també va aprovar iniciar un procés participatiu per posar el nom de Magdalena de Montclar a un carrer o plaça de Cervera.
L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut La Segarra va treballar en un projecte anomenat “Dones de la Segarra, carrers que no existeixen”, per promoure la igualtat, i va fer arribar a la Paeria la proposta de posar el nom de Magdalena de Montclar a un carrer de Cervera.
Magdalena de Montclar fou acusada de bruixeria, torturada i condemnada a mort l’any 1617.
Posar el seu nom a un carrer, plaça o via pública de Cervera és un acte de justícia històrica en memòria de totes les dones que foren injustament acusades de bruixeria, torturades i executades.
En el Ple també es va aprovar el Protocol contra l’assetjament laboral per raó de sexe, d’orientació i/o identitat sexual al lloc de treball, en l’àmbit del personal de la Paeria de Cervera. La Paeria vol aconseguir un entorn de treball productiu, segur i respectuós per a totes les persones. L’assetjament sexual i per raó de sexe no seran permesos ni tolerats sota cap circumstància. Per aquest motiu, no han de ser ignorats i seran sancionats amb contundència.
Es crearà una Comissió d’Igualtat que en farà el seguiment. Estarà composta pel paer en cap, Joan Santacana; la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+, Mireia Brandon; la regidora de l’oposició Assumpció Creus; una representant del departament de Secretaria; i un del comitè d’empresa.
Pel que fa les inversions es va tirar endavant una modificació de crèdits que permetrà dur a terme les següents actuacions: la substitució de la deshumectadora de la piscina coberta, necessària per al bon funcionament de la instal·lació, i que té un cost de 120.000 euros; l’habilitació d’un dipòsit municipal de vehicles, un espai fins ara inexistent, on s’invertirà inicialment 15.000 euros; i l’ampliació de la partida per la construcció d’un circuit pump track, per a la pràctica esportiva dels joves, que representarà una inversió total de 48.500 euros.
En l’àmbit educatiu es va aprovar l’adhesió al Pacte contra la segregació escolar de Catalunya i també una addenda del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives.
Pel que fa a actuacions urbanístiques van rebre el vistiplau els plans de millora urbana al carrer Cases Noves, 8, i a l’edificació carrer Guinedilda, 31 – avinguda Catalunya, 11, respectivament.
Es va concedir una bonificació del 95% de la quota de l’impost d’obres al projecte d’implantació de proteccions provisionals als patis de l’institut Antoni Torroja, a la Universitat de Cervera, en tractar-se d’una actuació declarada d’especial interès en un edifici històric.
Finalment, es va aprovar la moció presentada per Junts per Cervera a favor d’aplicar mesures urgents en la lluita contra l’atur juvenil.
El Ple va tenir lloc dijous 18 de novembre, a la Sala de Plens de la Paeria, de manera presencial i es va tornar a celebrar amb l’assistència de públic després de molt temps.
Es pot visualitzar al canal de Youtube de la Paeria.