20.12.11 – SITGES • Garraf

La Policia Local de Sitges reclama un deute de 225.000 euros a l’Ajuntament pels serveis extraordinaris de tot el 2011

0
373

Sitges (ACN).- Agents de la Policia Local de Sitges han reclamat a l’últim ple ordinari de l’any de l’Ajuntament el cobrament dels serveis extraordinaris del 2011 que han fet. Segons el Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP), els treballs fets durant el Carnaval o les festes majors, així com els plusos per productivitat ascendeixen a 225.000 euros que el govern no els ha pagat. Però el regidor d’Organització i Recursos Humans, Magí Almirall, ha explicat que aquest pagament està sobre la taula amb els sindicats per pagar-lo abans d’acabar l’any i per això creu que la manifestació està fora de lloc. A més, el SFP no està conforme amb el regidor de Prevenció i Seguretat que tenen, ja que és un antic membre del cos.

El coordinador d’organització del Sindicat de Funcionaris de Policia, Javier Alonso, ha declarat que porten un any sense cobrar els treballs extraordinaris que l’Ajuntament els ha “obligat a fer”.

Els 225.000 euros que el consistori deu a la norantena de policies que té la Prefectura són conseqüència d’un acord establert “en època de crisi”, ha dit Alonso per justificar que “la crisi no pot ser l’excusa perquè no ens paguin”.

Els agents han reclamat les tasques de seguretat realitzades durant el Carnaval, les festes majors, les assistència als judicis, les dietes de cursos del 2010 i el 2011 o les vigilàncies de la venda ambulant. Però també els plusos de productivitat de la nòmina.

Segons les dades de la regidoria d’Organització i Recursos Humans, l’Ajuntament deu a tots els treballadors municipals, però una quantitat més elevada als policies. En concret serien 75.000 euros dels treballs extraordinaris i 150.000 de les pagues de productivitat.

Però els policies també critiquen les condicions laborals en les que es troben. Segons han fet públic en un manifest, l’Ajuntament “els vol prémer encara més, sense diàleg previ ni contemplacions”. Ho diuen perquè “estem treballant 75 hores més que la resta de treballadors municipals, treballem tres caps de setmana de cada cinc, no podem demanar vacances a l’estiu més enllà d’una setmana o hem de treballar de forma obligada gairebé tots els festius”.

En aquest sentit, el regidor Almirall ha justificat que aquestes condicions “són pròpies del lloc de treball i es recompensen amb el plus de productivitat, que és molt alt”. Almirall ha afegit que els policies locals de Sitges són dels que tenen un sou més alt d’entre la resta de cossos municipals de Catalunya, a més de tenir un nombre d’agents més elevat que la mitjana de localitats amb la mateixa població que Sitges.

Els agents també han criticat l’eliminació de la Policia Comunitària “sense informar a ningú” i “sense un acord previ amb tècnics ni sindicats”, segons han escrit al manifest. També diuen que aquest fet “encareix el pressupost perquè es cobraran més als torns” i alhora “deixen menys policies al carrer als horaris comercials i de major afluència de ciutadans”.

En contra del seu regidor

Un grup d’agent de la Policia Local de Sitges vol que l’alcalde canviï el titular de la regidoria de Prevenció i Seguretat. I és que el popular Francisco Castillo és un agent del cos jubilat que va estar durant la seva trajectòria a la Prefectura “amb conflictes interns, amb gent que l’havia de donar ordres i amb amistats especials”, ha dit Alonso.

Al Sindicat de Funcionaris de Policia li preocupa que el regidor pugui utilitzar el seu càrrec per “venjar-se per antics conflictes”.

A més, els policies critiquen que el regidor no s’ha reunit amb ells en els sis mesos que té el càrrec i demanen una persona “seriosa, equitativa i objectiva”.

El regidor d’Organització i Recursos Humans, Magí Almirall, creu que els agents no han de posar en dubte la capacitat d’un regidor per exercir el seu càrrec, “igual que ell no posa en dubte la capacitat de treball dels sindicats”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.