La tradicional enganxada de cartells per part de totes les forces electorals a la plaça del Carme (coneguda popularment pels targarins com a plaça del Pati) ha donat el tret de sortida a la campanya electora aquesta mitjanit a la capital de l’Urgell. Comencen quinze dies de cursa electoral a la ciutat on s’obre el debat de si els ciutadans revalidaran el tripartit d’esquerres format per l’Agrupació d’Independents Progressistes i Nacionalistes (AIPN) – PSC, ERC i ICV-EUiA, o es donarà el canvia a CiU. En aquesta ocasió també opten a entrar a l’Ajuntament el PPC, Sumem per Tàrrega (Rcat i SI), la Plataforma per Catalunya i l’escissió d’aquests darrers, Partit per Catalunya.
Com és tradició a Tàrrega, els caps de llista de tots els partits acompanyats d’altres membres de la candidatura així com simpatitzants diversos, s’han aplegat pels volts de la mitjanit a la plaça del Carme, coneguda popularment com el Pati, per fer la primera enganxada de cartells de la campanya electoral. L’entusiasme era present entre tots els candidats els quals s’han mostrat convençuts que aconseguiran uns bons resultats el proper 22 de maig.
El candidat a revalidar l’alcaldia, Joan Amézaga, cap de llista de la coalició AIPN-PSC, ha dit que amb sis regidors, aquesta vegada tenen la necessitat d’explicar als targarins tota la feina que s’ha fet en els darrers vuit anys. Per això, AIPN-PSC aposta per continuar desenvolupant la seva tasca de govern i potenciar el seu model de ciutat per Tàrrega així com liderar aquesta transformació per adaptar-la al futur. Com a peculiaritat, la candidatura dels AIPN-PSC incorpora cinc caps de llista a les eleccions de Tàrrega dels darrers 24 anys.
Per la seva part, la candidata de CiU, Rosa Maria Perelló, ha comentat que la federació nacionalista té l’objectiu d’aconseguir l’alcaldia després de l’empat tècnic de sis regidors que van registrar al 2007. Perelló que el seu principal objectiu és ”canviar i endreçar les finances municipals”. CiU considera que Tàrrega necessita urgentment un canvi a l’Ajuntament per apostar per una nova manera de governar que posi l’accent en el rigor i l’austeritat.
D’altra banda, el candidat d’ERC, Jordi Ramon, ha comentat que durant els propers quinze dies esperen arribar al màxim possible de veïns i per això tenen previst situar un estand fix per explicar la proposta que tenen per Tàrrega, una ciutat amb una cultura i patrimoni ”important”. Després d’aconseguir tres regidors en els passats comicis, els republicans volen mantenir o augmentar aquesta xifra per continuar treballant per Tàrrega des de l’equip de govern i per tant ser decisius en la formació d’aquest.
L’únic regidor d’ICV-EUiA, Miquel Gascón, torna a ser el cap de llista dels ecosocialistes en aquests comicis. La formació continua apostant per les polítiques d’esquerres al consistori targarí i en aquest sentit farà una campanya encarada al foment del reciclatge, la mobilitat i la igualtat i el benestar social.
Aquestes són les eleccions municipals on hi ha més varietat de forces polítiques que es presenten a l’alcaldia de l’Ajuntament de Tàrrega. D’aquesta manera hi ha la novetat de la candidatura de Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència que han format la coalició Sumem per Tàrrega encapçalada per Jaume Ponsarnau. Després d’aconseguir un regidor en els passats comicis però que aquest decidís abandonar el partit a mitja legislatura i passés a ser un regidor no adscrit, la Plataforma per Catalunya es presenta en aquesta ocasió amb el candidat Josep Maria Estadella. El PP també concorrerà en aquests comicis i ho farà de la mà del president de l’associació de veïns de Tàrrega Joan Pujalt. Per últim, també hi ha una candidatura de l’escissió de PxC, el Partit per Catalunya (PxCAT), amb el candidat Manuel Naranjo.