Se suma d’aquesta manera a la iniciativa proposada per l’AMI amb l’acord de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP
Demana que els ajuntaments facilitin tots els recursos per fer-la possible
Miquel Buch, rpesident de l’ACM, i Marc Pifarré secretari general de l’ACM.
El Comitè Executiu de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha aprovat aquesta tarda una moció per donar suport a la convocatòria de la consulta i el compromís de realitzar-la el proper dia 9 de novembre. Aquesta moció serà enviada a tots els ajuntaments associats de l’ACM (915) per tal que l’aprovin en ple extraordinari un cop s’hagi donat llum verda a la llei de consultes.
L’Associació Catalana de Municipis se suma d’aquesta manera a la iniciativa proposada per l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI), amb l’acord de les forces partidàries de la consulta del 9N, en la qual es reivindica que els ajuntaments garantiran la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el departament competent del govern de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, fa una crida a la ciutadania a participar-hi de forma activa.
“El passat 11 de setembre es va tornar a demostrar que hi ha una gran majoria social que està a favor de l’autodeterminació dels pobles, que reivindica el dret a decidir i que vol exercir-lo per tal de recuperar les llibertats perdudes”, haexplicat el president de l’ACM, Miquel Buch, qui ha recordat que “si hi ha una llei de consultes catalanes que permet votar al poble català, no crec que cap ajuntament es giri en contra de la voluntat dels ciutadans i ciutadanes”.
Els acords de la moció preveuen mostrar el suport a la llei de consultes, a la convocatòria de la consulta i el compromís de l’ajuntament corresponent a facilitar tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible; dóna suport al president de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria, i a la materialització de la consulta dins el marc legal que és la Llei de consultes popular no referendàries i participació ciutadana, que serà aprovada pel Parlament de Catalunya.
Els ajuntaments hauran de comunicar l’acord en el període de 5 dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat de Catalunya i a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris. També a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Associació Catalana de Municipis (ACM), les quals ho trametran de forma conjunta al president del Govern Espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.