BARCELONA • Barcelonès

L’ACM defensa la participació del municipalisme en la definició del Pacte Nacional per la Indústria 2022-2025

0
2118

Divendres passat es va reunir la Taula del Pacte Nacional per la Indústria 2022-2025. A la reunió va participar la secretària general de l’ACM, Joana Ortega, en una trobada presidida pel Conseller d’Empresa i Territori, Roger Torrent, i que es va celebrar de forma presencial al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

La primera reunió va servir per presentar les línies de treball per a l’elaboraicó del Pacte Nacional per a la Indústria i definir les actuacions perquè la indústria puguia afrontar els reptes de la sostenibilitat i digitalització. En aquest sentit, des de l’Associació Catalana de Municipis es va insistir en demanar que el món local pugui participar en els grups de treball per definir un model industrial més sostenible, competitiu i amb equilibri territorial per afrontar els reptes futurs. “Des del municipalisme creiem que el nou pacte ha de prioritzar projectes amb una autèntica capacitat transformadora i ben articulats en el territori. Per això, és imprescindible la concertació amb el món local”, va reiterar Joana Ortega.

El Pacte Nacional per a la Indústria pretén aconseguir un consens ampli amb grups parlamentaris, els agents econòmics i socials i d’altres agents implicats, tots ells representats en aquesta primera reunió.

La Taula del Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 serà l’encarregada de validar les actuacions que el conformin. La seva composició és la següent: els membres del Consell del Diàleg Social de Catalunya (CCOO; UGT, Foment del Treball i PIMEC); un membre d’Eurecat, en representació dels centres tecnològics; un membre representant del Col·legi d’Economistes de Catalunya, un del Consell de Col·legis d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya i un del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya; set representants dels grups parlamentaris; dos membres representants d’associacions municipalistes; quatre membres representants de les universitats; un membre del Consell General de Cambres de Catalunya; un membre de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, i representants dels Departaments de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori; d’Economia i Hisenda; d’Igualtat i Feminismes; d’Educació; de Recerca i Universitats; d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; d’Interior i de Cultura. Per part d’Empresa i Treball hi formaran part, a més del conseller, el secretari general, el secretari d’Empresa i Competitivitat, el secretari de Treball, la directora general d’Indústria i el conseller-delegat d’ACCIÓ.

El document final del Pacte haurà de definir un nombre reduït d’actuacions que siguin transformadores, tractores i que estiguin adequadament dotades pressupostàriament, perquè la indústria catalana pugui fer un salt significatiu cap endavant. També haurà d’incloure el calendari, un compromís dels recursos per a cadascun dels anys de vigència i els indicadors necessaris per fer-ne una avaluació correcta. Està previst que se signi de cara al gener de 2022.

Les actuacions del nou Pacte s’estructuraran en cinc àmbits temàtics: Sostenibilitat, energia i economia circularDigitalització, Indústria 4.0, innovació i internacionalització, Capital humà, ocupació industrial, condicions de treball i formació; Infraestructures i sòl industrial; i Finançament i dimensió empresarial.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.