21.11.19 – BARCELONA • Barcelonès

L’ACM participa a la trobada preparatòria del món local per la Cimera catalana davant l’emergència climàtica

0
470

Lluís Soler: "L’emergència climàtica és una de les nostres màximes prioritats, apostant pel subministrament d’energia verda al món local, la descarbonització de la mobilitat i l’eficiència energètica, i l’impuls normatiu per transitar cap a un sistema econòmic sostenible"


Imatge de la trobada. Foto: ACM.

El president de l’ACM, Lluís Soler, ha participat aquest dijous al matí a la primera trobada del món local per preparar la Cimera catalana davant l’emergència climàtica. La trobada ha estat presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat,  Damià Calvet.

La Cimera tindrà lloc a Barcelona el proper 17 de gener de 2020 i preveu acordar un full de ruta, a curt i mig termini, per afrontar polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic entre tots els sectors ambientals, econòmics, socials, polítics i acadèmics de Catalunya. La trobada amb el món local ha servit per intercanviar propostes i consensuar compromisos en la lluita contra el canvi climàtic a Catalunya.

El president de l’ACM, Lluís Soler, destaca que "l’emergència climàtica no és només un repte global, sinó que ens afecta de ple en la nostra vida als pobles i ciutats" i afegeix que "estem fortament compromesos en la descarbonització de l’economia, la mobilitat i la transformació del sistema productiu per aconseguir un país verd, sostenible i que generi noves oportunitats per a tothom".

En aquesta línia, Soler ha explicat que "l’emergència climàtica pot causar efectes devastadors per a diferents territoris de Catalunya, com és el cas del Delta de l’Ebre, i per aquest motiu hem d’actuar urgentment per pal·liar els efectes derivats del canvi climàtic".

Des de l’ACM sempre s’ha defensat que els municipis són un actor clau en la lluita contra el canvi climàtic i que les administracions locals s’han de comprometre a reduir les emissions d’efecte hivernacle, no només a través de polítiques públiques, sinó també amb plans de prevenció i actuació transversals.

L’ACM és membre actiu del Pacte Nacional per a la Transició energètica i del Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia. Al mateix temps, el món local i l’ACM esta compromesos amb l’Agenda 2030 per al desenvolupament mundial sostenible i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en concret amb l’objectiu 13 d’acció climàtica. Paral·lelament, a través de la Central de Compres l’ACM ja impulsa que el món local faci un pas cap a l’energia verda a través de l’acord marc d’eficiència energètica de l’enllumenat públic, el subministrament d’energia elèctrica 100% verda i l’aposta per la mobilitat sostenible amb l’opció per part dels ens locals d’adquirir vehicles elèctrics i híbrids.

Es considera que el 80% de les polítiques per fer front al repte del canvi climàtic s’implanten en el si dels governs regionals i locals. Està previst que la futura Llei de transició energètica de Catalunya impulsi el pas cap a una economia i una societat de baixa intensitat i consum energètic i neutra en les emissions de carboni.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.