28.04.14 – BARCELONA • Barcelonès

L’ACM participa en l’acte de signatura del Protocol de col·laboració per a les bones pràctiques en la reforma i el condicionament dels habitatges

0
344

Un protocol que segons Buch, ha de servir per a millorar la reactivació econòmica i oferir la garantia i tranquil·litat als ciutadans que les obres es fan correctament i seguint la legalitat. 


Miquel Buch, president de l’ACM.
El president de l’ACM, Miquel Buch ha participat aquest matí en la signatura del Protocol de col·laboració per a les bones pràctiques en la reforma i el condicionament dels habitatges. Un protocol, que segons Buch ha de servir per a millorar la reactivació econòmica i oferir la garantia i tranquil·litat als ciutadans que les obres es fan correctament i seguint la legalitat. S’ha compromès a fer arribar tota la informació als ens locals associats de l’ACM.  
“Als ajuntaments ens agrada fer les coses ben fetes, som gent d’ordre” assegura el president de l’ACM, Miquel Buch, qui ha recordat que des de l’entitat, ja fa temps que es reclama que els ens locals puguin desenvolupar la seva tasca de manera fàcil, evitant que sigui un parany per a la reactivació econòmica”. 
El Protocol ha estat signat pel president de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Pere Llorens; el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch; el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor; el president del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona –Lleida, Enrique Vendrell; el president del Gremi de Cuines, Banys i Reformes de Catalunya, José Luis Gaspar; el secretari d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat i president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Carles Sala, i el director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa. 
L’objectiu d’aquest protocol de col·laboració és promoure les bones pràctiques en la reforma i el condicionament dels habitatges de Catalunya, entre els ajuntaments, la Generalitat de Catalunya i el sector privat, amb la voluntat de contribuir a la millora de la seguretat, a la correcta assegurança de les dependències privades de l’edificació, en l’execució d’obres subjectes a intervenció administrativa, i a l’emissió de la factura de les obres de reforma com una garantia per als consumidors.
Es poden adherir a aquest protocol els ajuntaments, comarques, diputacions i altres entitats locals.
Identificació del constructor i de l’empresa que realitzarà les obres.
Dins de les actuacions concretes de desenvolupament d’aquest protocol, es recull, entre d’altres, la recomanació als ajuntaments perquè incorporin en les sol·licituds de les llicències urbanístiques i les comunicacions de la reforma de la llar, la identificació dels agents que intervenen en l’obra, i, especialment la raó social del constructor i la corresponent alta en el padró de l’Impost d’Activitats Econòmiques. 
El Protocol s’ha acompanyat d’un model de certificació per acreditar que la persona o empresa responsable de les obres de la reforma de la llar, d’acord amb el codi de bones pràctiques, compleix els requisits i les obligacions legals per a la realització de les mateixes.
L’acte de signatura del Protocol de col·laboració per a les bones pràctiques en la reforma i el condicionament dels habitatges també ha comptat amb l’assistència del secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miguel Àngel Fraile, i l’assessor de la CCC, Jaume Angerri; el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, i el secretari general de la FMC, Adolfo Moreno.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.