15.5.20 – BARCELONA Barcelonès

L’ACM participa en l’aprovació del document centrat a potenciar la innovació del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

0
180

Aquest document arriba després d’un any de treball i anàlisi i preveu 84 grans accions al voltant de la innovació

Foto: ACM.

La vicepresidenta de Projecció Exterior i Institucional de l’ACM i alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset, ha participat al plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, que s’ha fet de forma virtual. La reunió ha servit per aprovar el document final d’aquest organisme que recull les futures polítiques públiques centrades en la innovació i, sobretot, per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

La reunió ha estat presidida pel President de la Generalitat, Quim Torra, i la consellsera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Quim Torra ha posat èmfasi en la necessitat de "fer de la innovació l’eix vertebrador de l’estratègia de país". La Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat la rellevància del "coneixement que marcarà la competitivitat i prosperitat de territoris i empreses" i la necessitat de "fomentar el desenvolupament territorial a través d’agents del territori". El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha expressat "la necessitat d’internacionalitzar les universitats i el coneixement que hi ha a Catalunya", mentre que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha destacat que el pacte "permetrà fer grans avenços en medi ambient i sostenibilitat".

Aquest document arriba després d’un any de treball i anàlisi i preveu 84 grans accions al voltant de la innovació. Així, en una primera fase fins al 2024 estableix assolir una despesa global total en R+D+I del 2,12% del PIB català amb un increment de la despesa pública que passi del 0,58% al 0,75% i amb un augment de la despesa privada del 0,94% actual a l’1,37% del PIB, igualant-se a la mitjana de la Unió Europea. També es preveu generar més ocupació en coneixement amb 7.000 nous investigadors i d’altres llocs de treball indirectes.

Entre les accions també destaca millorar l’equitat de l’educació superior a Catalunya a través de beques públiques o implementar un sistema de formació contínua superior per donar resposta a les necessitats socials actuals, vehicular la innovació empresarial i reduir la bretxa digital, entre d’altres.

Més informació

Document del Pacte

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.