La sessió anava adreçada tant a regidors i regidores amb responsabilitats de govern, com a electes que formen part de l’oposició, amb la voluntat d’ajudar-los i resoldre, sobretot, dubtes i qüestions en aquest inici de mandat.
Imatge de la sessió. Foto: ACM.
L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha realitzat aquest dijous a la tarda, a l’Hotel Exe del Campus de Bellaterra, una sessió formativa adreçada a nous regidors i regidores que inicien mandat municipalista. La sessió ha reunit quasi 180 electes que s’estrenen amb responsabilitat als seus consistoris.
La sessió anava adreçada tant a regidors i regidores amb responsabilitats de govern, com a electes que formen part de l’oposició, amb la voluntat d’ajudar-los i resoldre, sobretot, dubtes i qüestions en aquest inici de mandat. La sessió ha comptat amb la participació d’electes de diferents sensibilitats polítiques com Junts per Catalunya, ERC, CUP, En Comú Podem, PP, PSC, Ciutadans i formacions independents, així com de diferents comarques de Catalunya.
El president de l’ACM, David Saldoni, ha destacat que, a partir d’ara, "passeu a formar part dels servidors públics que intenteu donar el vostre el gra de sorra a intentar transformar els pobles i ciutats, i poder fer una vida millor als nostres veïns i veïnes". Saldoni també ha incidit que després de 40 anys d’ajuntaments democràtics "hem crescut una barbaritat en serveis i qualitat en el conjunt del país" i que ara "requereix d’un plus més, i als regidors i regidores se’t demana no només fer coses, sinó fer-les molt bé, explicar molt bé i, a sobre, donar qualsevol resposta davant de qualsevol pregunta que es plantegi al davant".
El president de l’ACM ha remarcat la importància que els nous electes sàpiguen comunicar molt bé què es fa. "Valors, accions i actituds són tres àmbits molt importants per ajudar a construir uns municipis amb més qualitat i més humans. Hem de ser capaços, independentment de la mida del nostre municipi, de veure com podem contribuir a millorar la vida també del conjunt del planeta".
El secretari general de l’ACM, Albert Batalla, ha explicat que "els primers dies a l’ajuntament necessites pair moltes coses, els primers dies quan arribes nou poden arribar a ser una mica estressants. Per això, aquesta jornada pretén dir que no esteu sols i l’ACM és una eina que us pot ajudar a transitar en tres àmbits clars: en el dia a dia; respondre a la conjuntura on tenim un paper molt fonamental; i un element clau que és l’estratègia, com veiem el nostre municipis a 15 o 20 anys vista".
Al llarg de la sessió l’ACM també ha aprofitat per explicar-los en què els pot ajudar l’entitat municipalista. Així, s’han exposat serveis tan importants en el seu dia a dia com l’assessorament i l’assistència en qüestions jurídiques i de normativa local, la disponibilitat d’adquirir serveis i productes per als seus municipis a través de la Central de Compres del món local; l’anàlisi de nova normativa i representació en àmbits sectorials; o l’oferta de cursos, jornades monogràfiques i postgraus que ofereix l’àrea de Formació de l’ACM per adquirir nous coneixements.
La sessió també ha versat amb una part més pràctica en tractar aquells aspectes i qüestions que els electes han de tenir presents i saber en els 100 primers dies de mandat, sobretot, amb la voluntat de resoldre molts dubtes. I una part centrada en com comunicar l’activitat política que realitzin als seus respectius municipis i ajuntaments amb exemples adaptats a la realitat local, amb una xerrada del consultor en comunicació política, Xavier Peytibí.