14.07.12 – HONG KONG

L’agència de certificacions xinesa estudia instal·lar el primer laboratori europeu a Barcelon

0
173

Trias, després de la reunió amb els responsables de la companyia xinesa: "La meva sensació és que vindrà"


L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el principal responsable del conglomerat, Huntchinson, s’han reunit aquest dissabte a Hong Kong

Hong Kong (ACN).- La CCIC, l’empresa estatat xinesa de certificacions i inspeccions, estudia la possibilitat d’instal·lar el seu primer laboratori al continent europeu a la ciutat de Barcelona. Això és el que el president de la companyia va explicar aquest divendres a l’alcalde de la capital catalana en una reunió que van mantenir a Beijing en el marc del viatge que realitza Xavier Trias per diferents ciutats de la Xina i Hong Kong amb l’objectiu de captar inversions. Tot i que la decisió final encara no està presa i Barcelona haurà d’esperar uns mesos per saber si és la ciutat escollida, Trias s’ha mostrat molt optimista després de la trobada. "La meva sensació és que vindrà a Barcelona", ha admès l’alcalde.

Xavier Trias és molt optimista respecte a la reunió que va mantenir aquest divendres a Beijing amb el president de l’agència de certificacions xinesa. Un dia després, ja a Hong Kong, l’alcalde de Barcelona ha explicat que hi ha moltes possibilitats de que CCIC esculli Barcelona com a seu del seu laboratori europeu. Aquest serà l’encarregat de certificar totes les exportacions europees cap a Àsia i seria, per tant, -segons l’Ajuntament de Barcelona- un possible dinamitzador del pas d’aquestes per la capital catalana així com de les seves infraestructures.

Tot i que la decisió final encara no està presa, Trias ha afirmat que entén que als responsables d’aquesta empresa estatal xinesa els agradaria que la seu fos Barcelona. "La meva sensació és que vindrà", ha dit davant els mitjans de comunicació. I, en cas que sigui així, la destinació concreta podria ser algun dels terrenys que té el Consorci de la Zona Franca. L’alcalde ha assegurat que, durant la reunió, aquest organisme va oferir algun dels seus terrenys a CCIC.

S’havia especulat amb el fet que la ciutat que competia amb Barcelona per allotjar aquesta inversió era Rotterdam, però Trias no ha volgut parlar de rivals perquè, segons ha dit, el tema no va sorgir a la reunió.

El que sí que és ja segur és la implantació de l’Industrial & Comerctial Bank of China, que inaugurarà el mes d’octubre una oficina a Barcelona. Trias es va reunir també aquest divendres a la capital xinesa amb la consellera delegada per tal d’acabar d’arribar a més concrecions. Finalment, aquesta entitat financera -que es dedicarà bàsicament a la captació d’inversions xineses cap a Barcelona i a l’inrevés- estarà situada a la Plaça Tetuan de la capital catalana. El consistori barceloní confia que la presència de l’ICBC contribueixi a generar l’interès dels inversors xinesos a Barcelona i Catalunya.

En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que el videpresident de China Railway Construction Corporation, amb qui també es va trobar aquest divendres a Beijing, es va mostrar molt interessat en conèixer els avanços d’aquesta operació. L’ajuntament interpreta aquest fet com que el CRCC considera un factor més a tenir en compte la presència del banc xinès a Barcelona.
A aquesta corporació, l’alcalde i altres autoritats municipals -el tinent d’alcalde d’urbanisme, Antoni Vives; el delegat del Consorci de la Zona Franca, Jordi Cornet; o el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra- van oferir la possibilitat de desenvolupar-hi al port una gran plataforma logística. Es tractaria d’un projecte global, que és el que, segons l’ajuntament, genera interès en el CRCC. I, com a part fonamental d’aquesta, hi hauria la finalització de les obres per garantir els accessos viaris i ferroviaris definitius de mercaderies al port. No obstant això, Trias ha volgut deixar clar que la reunió no s’havia centrat exclusivament en la possibilitat que la corporació invertís en aquests accessos i ha recordat que la responsabilitat per fer un replantejament de les obres i garantir-ne el finançament és l’Estat.

És probable que precisament els accessos de mercaderies al Port de Barcelona hagin centrat bona part de la conversa de la reunió -en format sopar- que han mantingut aquest dissabte a la nit a Hong Kong la delegació de l’alcalde i els màxims responsables de l’empresa Hutchinson, la que ha de fer una important inversió a canvi de la qual l’Estat s’havia compromès a garantir el finançament i la construcció definitiva dels accessos. Xavier Trias i John Meredith han sopat, acompanyats de col·laboradors a un hotel d’aquesta ciutat.

Obligat a no parar la màquina

Totes aquestes reunions s’emmarquen en el viatge de l’alcalde de Barcelona per Xina i Hong Kong amb l’objectiu de captar inversions cap a la capital catalana. Trias ha reconegut que l’estat espanyol es troba en una situació molt difícil però ha afegit que la seva obligació com a alcalde és anar a buscar inversions perquè no pot deixar "parar la ciutat" i perquè s’han de crear llocs de treball. El batlle de la capital catalana ha assenyalat que, a banda d’estrènyer-se el cinturó, també s’ha d’anar a buscar inversors. Això és el què està fent a Àsia aquests dies.

Trias ha manifestat que en les trobades amb empreses i institucions estan veient que hi ha molta gent interessada en invertir a Barcelona. "Hem d’aprofitar aquests contactes i tirar les coses endavant", ha declarat. Segons ha afegit, l’interès que genera la capital catalana s’ha de posar en actiu i ho ha de fer també l’Estat. Trias ha reiterat que Barcelona i la seva àrea metropolitana poden ser punta de llança de la recuperació de l’economia espanyola i l’Estat ho ha de veure així. "Han de confiar en nosaltres i donar-nos corda", ha conclòs.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.