09.04.14 – CASTELLBISBAL • Vallès Occidental

L’Ajuntament consulta els hàbits de les famílies per millorar la recollida de residus

0
279

Aquesta setmana es posa en marxa el procés participatiu amb la publicació d’un quadern de debat ciutadà que porta per títol “Parlem de residus. No abaixem la guàrdia”

L’Ajuntament de Castellbisbal posarà en marxa aquesta setmana la campanya “Parlem de residus. No abaixem la guàrdia” per conèixer els hàbits de les famílies del municipi a l’hora de recollir i gestionar les deixalles domèstiques, de cara a millorar el procés de recollida selectiva implantat al territori des de 1991.
 
La iniciativa ha estat ideada conjuntament per les regidories de Medi Ambient, Serveis Territorials, Participació Ciutadana i Educació; i pretén, a més de copsar l’opinió de la ciutadania, informar a la població sobre la situació actual dels contenidors així com de les millores que caldrà afrontar per part de l’Ajuntament.
 
La recollida de la informació es realitzarà mitjançant un quadern de debat que aquesta setmana es començarà a repartir a través dels centres educatius i les entitats del territori. El llibret també estarà disponible als equipaments municipals i hi ha una versió digital interactiva que es pot descarregar a través del web de l’Ajuntament: www.castellbisbal.cat
 
Només es pot respondre un qüestionari per família o llar i la data límit per retornar-lo  omplert, ja sigui als punts de recollida establerts o bé per correu electrònic a l’adreçaparlemderesidus@castellbisbal.cat, serà el dia 28 d’abril. Tots els qüestionaris respostos participaran en el sorteig d’una tauleta electrònica.
 
La posada en marxa d’aquest procés participatiu està motivada pel que fet que Castellbisbal ha estat sempre un municipi pioner en la recollida selectiva d’escombraries. Malauradament, els darrers anys s’ha pogut constatar que la tria de residus per part de la ciutadania ha patit una davallada important.
 
L’objectiu final de la campanya “Parlem de Residus. No abaixem la guàrdia” és millorar la recollida selectiva al municipi, fet que suposaria un increment dels ingressos econòmics de l’Ajuntament (a través del retorn del cànon i de la recollida selectiva d’alguns residus valoritzables) i una disminució de la taxa de tractament de residus que paga la població a l’Àrea Metropolitana de Barcelona a través del rebut de l’aigua.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.