S’estudiarà l’aplicació de possibles taxes o preus públics als establiments d’oci nocturn
La regidora explicant les mesures a aplicar en la zona d’oci nocturn del Pla d’en Boet. Foto: AJ
L’alcalde ha signat un decret que estableix les actuacions que han de garantir la seguretat i el compliment de la llei i les normatives municipals en els establiments
La regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, ha presentat les diferents actuacions que l’Ajuntament portarà a terme per gestionar la zona d’oci nocturn del polígon del Pla d’en Boet, amb l’objectiu de garantir-ne, entre d’altres, la seguretat i fer compatibles els diferents usos que hi ha a la zona
L’alcalde, David Bote, va signar ahir el decret que estableix aquestes mesures i el va donar a conèixer a la Junta de Portaveus
El polígon del Pla d’en Boet és un espai on hi ha nombrosos establiments dedicats a l’oci nocturn i empreses que produeixen, comercialitzen i ofereixen els seus serveis a la zona. Les activitats recreatives atrauen una gran afluència de públic, tant de Mataró com de la resta de la comarca i de l’entorn de Barcelona, que genera un ús intensiu de l’espai públic alterant-ne les condicions de seguretat, trànsit i neteja.
L’objectiu és fer compatibles els drets i deures dels empresaris establerts a la zona, dels usuaris dels establiments d’oci nocturn, dels veïns i dels ciutadans en general, i garantir, a través d’un seguit d’actuacions, que es compleix la normativa aplicable en el sector i que l’oferta d’oci nocturn es fa de forma segura. Així com que l’espai no es degradi, que no afecti a l’activitat econòmica i social i que la imatge de la ciutat no quedi malmesa.
En aquest sentit, i tenint en compte que la gestió de la zona requereix d’un esforç complementari per part de l’Ajuntament, el Govern municipal ja va recollir en el Pla d’Actuació Municipal 2016, i també en el PAM 2017, plans i mesures de regulació i de control determinats per a aquesta zona, així com en l’Acord de Govern i en el Pla Local de Seguretat.
Aquestes mesures que es determinen i els seus resultats formaran part del Pla d’oci nocturn que està previst que s’aprovi en proper mes de maig.
El decret estableix les següents actuacions immediates:
- La Policia Local, coordinats amb Mossos d’Esquadra, planificarà serveis policials per prevenir i combatre accions incíviques contra la seguretat viària o actes delictius.
- El Servei de Llicències i Activitats inspeccionarà els establiments d’oci nocturn per controlar que aquestes activitats es realitzen d’acord a la llei i a les normatives municipals.
- El Servei de Protecció Civil inspeccionarà els establiments d’oci nocturn per controlar que aquestes activitats es realitzen d’acord a la llei i a les normatives municipals.
- El Servei de Salut Pública inspeccionarà els establiments d’oci nocturn per controlar que aquestes activitats es realitzen d’acord a la llei i a les normatives municipals.
- El Servei de Mobilitat farà un estudi de la zona per valorar les mesures a determinar quant al trànsit i al reforç del transport públic.
- El Servei d’Ingressos estudiarà l’aplicació de possibles taxes o preus públics als establiments d’oci nocturn, en funció de les majors despeses que ha d’afrontar l’Ajuntament derivades de l’activitat d’aquests establiments com la neteja viària, la seguretat, l’enllumenat públic i el manteniment i reposició de mobiliari urbà.
- El Servei d’Igualtat i Ciutadania revisarà l’Ordenança Municipal de Civisme per millorar la seva eficàcia en la regulació del consum d’alcohol i altres actes incívics a la via pública.
Aquestes mesures s’han d’aplicar en un termini de dos mesos, i s’estableix un mes per a les campanyes d’inspecció.
També es crearà una comissió municipal per gestionar el conjunt de les mesures i una taula de treball participada per tots els agents socials i econòmics que actuarà com a assessora de l’Ajuntament.