Una cinquantena de ciutadans de Sant Muç, Can Serrafossà i Ximelis han acudit a la reunió per conèixer quines actuacions es duran a terme en aquestes zones
La xerrada informativa ha comptat amb la participació de prop d’una cinquantena de veïns i veïnes.
L’Ajuntament de Rubí ha convocat els veïns de les urbanitzacions de Sant Muç, Ximelis i Can Serrafossà a una reunió informativa per explicar-los quins treballs s’estan duent a terme en el marc del projecte d’adequació de boscos municipals, que el consistori està executant des del mes de desembre de 2014. Aquestes tasques, incloses al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, han de permetre reduir el risc d’incendi a les urbanitzacions, així com adequar i integrar les zones forestals per a usos de lleure.
“Pensem que calia explicar de manera detallada i planera als veïns de les urbanitzacions quines actuacions estem realitzant per adequar els boscos municipals”, ha explicat la regidora de Serveis Territorials, Maria Mas. La primera tinenta d’alcaldia, que aquest dimarts ha assistit a la reunió informativa, ha assegurat que “la voluntat de l’equip de govern és organitzar altres reunions similars per parlar d’altres temes, ja que una de les nostres prioritats és aproximar l’administració a la ciutadania”.
Fins ara, els treballs s’han realitzat en parcel·les municipals no edificades i en zones verdes de les urbanitzacions de Can Barceló, Can Solà, Castellnou (sector A, B, C i D) i Vallès Park. Des de la setmana passada i fins a finals d’any, es treballarà a Sant Muç, Ximelis i Can Serrafossà. Un cop finalitzi el projecte, en total s’haurà actuat en una superfície d’aproximadament 150 ha.
Durant la xerrada, s’ha explicat als veïns i veïnes que l’objectiu d’aquests treballs és donar compliment al Decret 123/2005 de 14 de juny, de mesures de prevenció d’incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana. La neteja de boscos és una tasca molt necessària, no només per motius de seguretat, sinó també per a la bona preservació d’aquests entorns. Posteriorment a aquests treballs, també es realitza una retirada de tots els residus que puguin aparèixer, fet que millora l’entorn natural a nivell paisatgístic i redueix el risc d’incendis.
Les actuacions es realitzen aplicant els criteris que marca el decret: s’estan talant arbres de pi blanc que tenen risc de caiguda en les zones de torrent, fet que afavorirà el creixement vertical de vegetació autòctona, com ara alzines, roures, pins pinyoners, oms i pollancres ?espècies vegetals que no es tallen?. Paral·lelament, els treballs d’estassada afavoriran el recreixement d’heures al llarg de totes les zones d’intervenció i el rebrot d’arbustives autòctones.