L’estudi vol millorar, a partir de la informació recollida per nuclis de Sitges i franges d’edat, l’eficàcia de la comunicació entre l’administració municipal i la ciutadania
L’Ajuntament de Sitges està compromès amb la transparència i el contacte directe amb la ciutadania i per això ha encarregat un estudi per conèixer els hàbits comunicatius de Sitges, en l’actualitat. L’entrada de nous canals de comunicació fa que la manera com s’informa bona part de la ciutadania hagi canviat substancialment en els últims anys, de manera que l’administració municipal vol tenir dades actualitzades dels hàbits comunicatius.
Una enquesta a 1.000 persones, amb proporcionalitat d’edats, gènere i zones del municipi, ha de permetre conèixer com s’informa la ciutadania, per quins canals, a quines hores i quant de temps hi dedica. Les entrevistes seran telefòniques i anirà a càrrec de l’aliança de les empreses Operatel – Investratègia, que ja tenen experiència en aquest tipus d’estudis.
Aquest és un estudi que no es feia a Sitges des de feia anys i que l’objectiu és obtenir informació necessària per ser més eficaç en la transmissió de la informació entre l’Ajuntament i la ciutadania. És per això que les conclusions han de servir per detallar quins són els canals més adients per aquesta transmissió de la informació, amb la possibilitat d’estudiar segments concrets de la població per edats, gènere o zones. L’enquesta també oferirà la possibilitat a la ciutadania que puguin rebre informació municipal directament al seu número de WhatsApp.
Les preguntes d’aquest estudi són sempre relatives als canals que fa servir per informar-se i també conté una part de fitxa personal, amb dades anònimes sobre el barri on viu, l’edat, el gènere o si forma part d’alguna entitat sitgetana. En cap cas es pregunten informacions relatives a l’actualitat política, social ni econòmica, ja que no són l’objecte de l’estudi.