04.10.16 – VIC • Osona

L’Ajuntament de Vic tirarà endavant les tres primeres propostes votades als pressupostos participatius

0
338

L’adequació de la vorera del carrer Pare Coll, la millora de la seguretat dels vianants als passos zebra i l’adequació de la vorera de la carretera de Roda són les més votades per ordre de preferència


Josep-Ramon Soldevila i les tècniques de participació.
Els 140.000 euros dels pressupostos participatius de la zona del Merma ja tenen destinació. Després que un 4’13% dels vots hagin estat validats (601 vots), la proposta més votada ha estat l’adequació de la vorera del carrer Pare Coll amb 504 vots (205 votants) i que té una valoració estimada de 30.000 euros. La segona opció més votada ha estat la millora de la seguretat dels vianants als passos de zebra amb 398 vots (213 votants) i un cost de 32.000 euros.
La tercera proposta ha estat l’adequació de la carretera de Roda amb 362 vots (168 votants) i una valoració inicial prevista de 135.000 euros. Per això, fruit del compromís de l’Ajuntament d’assumir el resultat de la votació ciutadana, aquesta opció no es podrà executar íntegrament i s’adaptarà al pressupost restant de 78.000 euros. 
El regidor de participació ciutadana, Josep-Ramon Soldevila, ha posat en valor que les propostes estan obertes a tota la ciutadania tot i ser pensades i escollides pels veïns de la “zona dels verds”. A més, ha remarcat l’exercici de co-responsabilització perquè els ciutadans defineixen unes necessitats, i uns mesos després de treballar-les conjuntament amb els serveis tècnics municipals, decideixen a les urnes com volen que sigui la ciutat. 
A llarg dels 15 dies que ha durat el procés de participació han votat 744 persones. Després de la verificació amb el padró d’habitants s’han considerat com a vàlids 601 vots, que representen un 4’13% de les persones que complien els requisits per votar. És a dir, estar empadronat a la zona del Merma i ser major de 16 anys. Cal recordar que per poder votar calia seleccionar un màxim de 3 projectes i ordenar-los de 1 a 3 segons les preferències del votant. 
Un procés amb tònica favorable 
D’aquesta manera, la segona convocatòria dels pressupostos participatius a la ciutat de Vic mostra una tònica favorable. Així, després del 3’77% de l’any passat, el percentatge de participació se situa entre el 2 i el 4% habitual en aquelles ciutats catalanes que porten a terme aquesta iniciativa. 
Pel que fa a la modalitat de participació, destacar que la majoria ho ha fet virtualment ja que els vots en línia han suposat un 75’9% del total, mentre que els presencials han registrat un 24’1%.
Soldevila no ha descartat que algunes de les actuacions que no es puguin portar a terme amb els 140.000 euros del pressupostos participatius d’enguany es puguin tirar endavant en els propers anys.
Resultats dels pressupostos participatius 2016
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.