NULL

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aprova regular la climatització per afavorir l’estalvi energètic

0
318

La mesura vol introduir bones pràctiques ambientals a l’organització municipal que ajudin a reduir l’impacte ambiental i lluitar contra el canvi climàtic

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat instaurar a les oficines i dependències municipals la regulació de la climatització. L’objectiu d’aquesta mesura és contribuir a la regulació racional dels aparells de climatització a l’estiu i a l’hivern, afavorir un estalvi energètic i econòmic, reduir les emissions de CO2 i, alhora, evitar que hi hagi molèsties i contrastos negatius per a la salut de les persones.

La mesura es preveu comunicar a tots els treballadors i totes les treballadores de l’Ajuntament per tal de reforçar les pràctiques d’estalvi energètic en els equipaments i edificis municipals.

De forma concreta, s’insta a utilitzar la climatització quan sigui necessària i, en aquest cas, ajustar-la a una temperatura de consigna durant l’estiu no inferior a 24ºC i durant l’hivern a una temperatura que no superi els 22ºC. Queden excloses d’aquests paràmetres les instal·lacions esportives, que es regeixen pel Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques als Edificis.

Tal i com ha explicat la primera tinent d’alcalde i Regidora de Medi Ambient, Iolanda Sánchez, “la climatització representa una tercera part del consum d’energia en les oficines com a mitjana anual. Els mesos d’estiu el consum de l’aire condicionat pot representar un 50% del consum energètic. La disminució de la temperatura interior mitjançant aire condicionat en 1ºC implica un increment del 7% del consum energètic (i econòmic) i de les emissions de CO2 associades”.

Per facilitar l’ús racional i eficient de l’energia en general, i dels sistemes de climatització en particular, també es recomana ventilar les dependències a primera hora de matí, quan la temperatura és més baixa, durant 5-10 minuts per renovar l’aire; mantenir les finestres tancades mentre l’aire condicionat o calefacció estigui en funcionament; utilitzar proteccions solars (persianes, cortines…) durant les hores de màxima insolació, de manera que, al mateix temps, pugui entrar llum natural a les dependències; tancar les portes que poden provocar fuites de temperatura, i garantir un bon manteniment dels aparells de climatització.

La mesura impulsada per l’Ajuntament vol introduir bones pràctiques ambientals a l’organització municipal que ajudin a reduir l’impacte ambiental i lluitar contra el canvi climàtic, reduint les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Aquesta acció s’emmarca en el Pacte d’Alcaldes signat per la ciutat, i que es compromet a reduir les emissions d’efecte hivernacle (GEH) abans del 2020.

Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.