La Biennal s’organitza en quatre eixos al voltant del concepte de “ciutat col·lectiva” i l’AMB està emmarcada en l’eix de “l’exposició de ciutats”
Imatge d’exposició. Foto: AMB.
L’AMB presenta el seu model de ciutat a través de diferents projectes relacionats amb les competències metropolitanes, com urbanisme o mobilitat
Aquest dissabte obre les portes la Biennal d’Arquitectura i Urbanisme de la capital coreana en què l’AMB hi té presència amb un estand propi, on s’exposen els projectes metropolitans. També hi té presència a través de la participació conjunta amb la Generalitat de Catalunya a l’estand sobre big data i urbanisme de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC).
A l’estand propi, l’AMB exposa els diferents projectes metropolitans que realitza en els àmbits d’espai públic, infraestructura verda, planejament urbanístic, habitatge i mobilitat sostenible. Els projectes més rellevants en què els visitants podran endinsar-se són els següents:
- Parc Riu Llobregat (diversos municipis)
- Parc de la Solidaritat (Esplugues de Llobregat)
- Passeig marítim (Castelldefels)
- Connexió pedalable (Barcelona/Esplugues de Llobregat)
- Escola Els Encants (Barcelona)
- Promoció d’habitatges CINEMA PISA (Cornellà de Llobregat)
Pel que fa a l’estand compartit amb l’IAAC i la Generalitat de Catalunya, els visitants hi podran trobar el treball d’Ildefons Cerdà com a precursor del big data urbà a partir de la traducció a l’anglès de la Teoria general de la urbanització, publicada el 2017. A través d’una instal·lació amb mapes interactius, es presenten diferents exemples contemporanis que reflecteixen de quina manera l’ús de la informació i les dades condicionen el disseny i la gestió de diverses ciutats del món. Les dades amb què ha treballat l’Àrea Metropolitana de Barcelona en la redacció del PDU es veuran reflectides en aquests panells. https://iaac.net/iaac-biennale-architecture-seoul2019/
La segona edició de la Biennal d’Arquitectura i Urbanisme de Seül té com a leitmotiv el tema de "ciutat col·lectiva”, amb l’objectiu convertir-se en una plataforma per intercanviar informació i mantenir debats sobre la creació i el canvi de les àrees metropolitanes del món. En un moment en què les ciutats són cada vegada més desiguals i segregades, la Biennal es pregunta si poden continuar sent percebudes com a espais col·lectius a través de quatre exposicions: exposició temàtica, exposició de ciutats, estudis globals i projectes en el lloc.